AcasăȘTIRI EXTERNEOmicron în China. Un oraș cu 14 milioane de locuitori va fi...

Omicron în China. Un oraș cu 14 milioane de locuitori va fi testat

Omicron în China. Un oraș cu 14 milioane de locuitori va fi testat

Autoritățile din Tianjin, oraș din nordul Chinei, i-au sfătuit, duminică, 9 ianuarie, pe cei 14 milioane de locuitori să rămână acasă în timp ce au început teste Covid-19 masive, după o serie de cazuri recente, inclusiv mai multe legate de varianta Omicron, a informat presa de stat.

Tianjin, un mare oraș portuar aflat la aproximativ 150 km sud-est de capitala Beijing, a devenit o nouă zonă de îngrijorare după ce în ultimele zile au fost raportate peste 20 de cazuri de Covid-19, majoritatea importate din străinătate, potrivit Comisiei naționale de sănătate.

Screening masiv, dar fără izolare

Există cel puțin două cazuri de variantă Omicron, precum și 15 infecții în școli, potrivit mai multor mass-media de stat.

Tianjin a lansat o campanie masivă de testare duminică dimineața, sfătuind rezidenții să rămână în sau în apropierea caselor lor, astfel încât să fie disponibili pentru testarea comunitară. Până acum, nu s-au ordonat măsuri ample de izolare.

Autoritățile chineze au trebuit deja să se confrunte cu un focar mai mare în orașul nord-vestic Xi’an, unde 13 milioane de locuitori au fost puși în carantină, care a determinat punerea sub semnul întrebării a politicii de toleranță zero pentru Covid-19 a țării, care include măsuri de izolare strictă și teste imediate în masă pentru a stopa focarele.

Orașul de 13 milioane de locuitori, renumit pentru armata sa de războinici de teracotă, a fost izolat luna trecută. Numărul cazurilor noi a scăzut în Xi’an în ultimele zile.

Potrivit cifrelor oficiale China a înregistrat doar 100.000 de cazuri, inclusiv 4.636 decese, de la începutul epidemiei.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
287 afisari

1 COMENTARIU

  1. chiar nu ma intereseaza modelele pc chinez . este ultima data cand mai deschid la stiri din china .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger