AcasăȘTIRI EXTERNEOligarhul Vlad Plahotniuc a plecat din SUA. Incredibil unde se ascunde acum

Oligarhul Vlad Plahotniuc a plecat din SUA. Incredibil unde se ascunde acum

Deputatul PD, Vlad Plahotniuc, la votarea presedintelui Parlamentului, in Parlament, 30 decembrie 2010. Liderii PLDM, Vladimir Filat, Marian Lupu (PD) si Mihai Ghimpu (PL), au format coalitia de centru dreapta, Alianta pentru Integrarea Europeana. Marian Lupu a fost ales presedintele Parlamentului, iar Vladimir Filat a fost desemnat Premier. MEDIAFAX FOTO / RADU STEFAN

Vlad Plahotniuc, politician, afacerist controversat cu cetățenie a Republicii Moldova, României și a Rusiei  ar fi părăsit orașul Miami din SUA, unde s-a ascuns încă de anu trecut.

Liderul Partidului Nostru, din Republica Moldova, Renato Usatîi, a scris pe pagina sa de Facebook că Plahotniuc ar fi plecat în Turcia. Plahotniuc a intrat pe teritoriul SUA la 15 iunie, ca urmare a schimbării puterii în țară.

„Vladimir Plahotniuc se află la Istanbul din 10 septembrie. Se întâlnește zilnic cu politicieni și mediatori moldoveni de-ai lui Dodon pentru a influența procesele politice din țara noastră. Plahotniuc a avut mai multe încercări de a intra în UE, deoarece în SUA nu se mai poate întoarce”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Pe numele lui Plahotniuc instanțele naționale au emis un mandat de arestare în lipsă.

Cine este escrocul fugar?

Fostul lider al democraților Vladimir Plahotniuc figurează într-un dosar penal în Republica Moldova pentru că ar fi deţinut o a doua identitate cu nume şi data nașterii modificate. Surse avizate spun că mai există şi un al doilea fost demnitar din anturajul lui Plahotniuc cu identitate falsă, iar la mijloc ar fi un lanţ de încălcări comise de factori de decizie atunci când au eliberat noile acte.

Plahotniuc a plecat din Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea unei coaliții a Blocului ACUM și PSRM.

Timp de aproape un an de zile, Plahotniuc s-a ascuns la Miami, SUA, fapt confirmat în luna martie 2020 și de Ambasada SUA la Chișinău

La 22 mai, judecătorii au admis demersul PCCOCS și au emis mandat de arest pentru 30 de zile în privința lui Vladimir Plahotniuc.

Măsura preventivă i-a fost aplicată lui Pahotniuc prin cuntumacie, adică absența nejustificată a persoanei cercetate penal.

Demersul procurorilor a fost înaintat în circumstanțele unui nou dosar în care fostul lider al PDM este învinuit pe trei capete de acuzare.

author avatar
Eli Dan Davidescu
555 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger