AcasăȘTIRI EXTERNEOligarhii ucrainieni fug din țară. Bătaie pe zeci de avioane private la...

Oligarhii ucrainieni fug din țară. Bătaie pe zeci de avioane private la Kiev

Oligarhii ucrainieni fug din țară. Bătaie pe zeci de avioane private la Kiev

Oligarhii și oamenii de afaceri ucraineni părăsesc Ucraina cu zboruri charter. Zeci de avioane charter și private au decolat numai în cursul zilei de duminică de la Kiev

Potrivit 247 News, avioanele lui Rinat Ahmetov și Boris Kolesnikov au decolat duminică din Ucraina. Totuși, Kolesnikov susține că rămâne la Kiev, iar avionul său a zburat la Praga pentru mentenanță.

Greii se pun la adăpost, săracii rămân în fața rușilor

Ahmetov este fondatorul și președintele System Capital Management și este unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina. El este și președintele clubului de fotbal Șahtior Donețk.

Potrivit sursei citate, Akhmetov a părăsit țara pe 30 ianuarie, cu un zbor către Zurich. În aceeași zi, omul de afaceri Viktor Pinciuk, miliardar căsătorit cu fiica fostului președinte Leonid Kucima, a părăsit Ucraina.

Un avion privat pentru 50 de persoane a mai fost comandat de deputatul partidului Platforma Opoziție – Pentru Viață (OPPL), milionarul Igor Abramovici. Acest avion ar trebui să ducă rudele colegilor de partid, precum și partenerii de afaceri ai lui Abramovici, de la Kiev la Viena.

Omul de afaceri și deputatul Vadim Novinsky a părăsit și el Ucraina pe 10 februarie cu un zbor Kiev-Munchen. În aceeași zi, Alexandr Yaroslavski a plecat în străinătate.

Unii spun că se vor întoarce

Duminică, potrivit publicației, oamenii de afaceri Andrei Stavnițer (afacerist în domeniul transporturilor) și Vadim Nesterenko (politician aflat în fruntea unui holding agricol) au părăsit Ucraina cu avionul. Cu o zi înainte au plecat și Vadim Stolar (afacerist și politician pro-rus) și Vasil Hmelnițki (antreprenor în infrastructură).

Serviciul de presă al lui Stavnițer a dat asigurări că acesta a zburat într-o călătorie de afaceri și se va întoarce în curând. Serviciul de presă al lui Hmelnițki a raportat că acesta ar trebui să se întoarcă în Ucraina pe 20 februarie.

author avatar
Tudor Borcea