AcasăȘTIRI EXTERNEOligarh rus acuzat de spălare de bani în Germania. Percheziții la sediile...

Oligarh rus acuzat de spălare de bani în Germania. Percheziții la sediile unor bănci elvețiene

Sucursalele unei bănci elveţiene din Germania sunt percheziționate de anchetatorii germani, pe fondul acuzaţiilor de spălare de bani care îl vizează pe oligarhul rus Alişer Usmanov, relatează CNN.

Sunt vizate filialele din Frankfurt şi München ale băncii UBS, potrivit presei germane.

Alișer Usmanov ar fi încălcat sancțiunile financiare

Autorităţile speră să obţină dovezi legate de acuzaţiile de spălare de bani împotriva lui Usmanov, potrivit Reuters. Oligarhul rus a mai fost vizat de percheziții și în luna septembrie.

Sute de polițiști germani au percheziționat proprietățile lui Alișer Usmanov, aflat pe lista sancțiunilor impuse în urma invaziei Rusiei în Ucraina, scrie Reuters.

Cu o avere de 14,6 miliarde de dolari, el este suspectat că a încălcat aceste sancțiuni, dar și de evaziune fiscală, potrivit presei.

Potrivit procurorului, Usmanov, un apropiat al lui Putin, ar fi angajat o companie de securitate ca să-i supravegheze proprietățile chiar și după ce a fost adăugat pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene. Sunt informații că firma de securitate ar fi fost plătită din fondurile pe care Usmanov nu ar mai fi avut dreptul să le folosească în urma sancțiunilor.

Bild a scris că Alișer Usmanov are trei proprietăți de lux în Tegernsee, pe care le-a cumpărat cu 21 de milioane de euro.

author avatar
Andreea Vlad
169 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri