AcasăȘTIRI EXTERNEOleg Horjan, liderul Partidului Comunist din Transnistria, a fost asasinat!

Oleg Horjan, liderul Partidului Comunist din Transnistria, a fost asasinat!

Liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, a fost ucis în noaptea de 16 spre 17 iulie, fiind găsit împuşcat în locuinţa sa.

La 9 iulie, acesta semnase o declaraţie comună de colaborare cu Mark Tkaciuk, liderul Congresului Civic de la Chişinău, un politician apropiat cândva de fostul preşedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin.

Ruşii au anunţat că Horjan a fost asasinat

Ministerul Afacerilor Interne al Transnistriei a raportat moartea violentă a liderului Uniunii Forțelor de Opoziție din republica nerecunoscută, Oleg Horjan.
„Cadavrul lui Oleg Olegovich Horzhan a fost găsit cu semne de moarte violentă”, a informat agenția pe canalul său Telegram, relatează TASS.

Horjan Oleg, Liderul comuniștilor transnistreni, a fost găsit împușcat într-o locuință din orașul Tiraspol din stânga Nistrului.

La rândul său, liderul Congresului Civic din Republica Moldova, Mark Tkaciuk, a confirmat moartea politicianului transnistrean. „Tragedie! În această noapte a fost ucis nemilos Oleg Horjan”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Ce a anunţat Poliţia?

Partidul Comunist din Transnistria este în opoziţie faţă de Partidul Obnovlenie, subordonat holdingului Sheriff, care controlează puterea executivă, legislativă, precum şi fluxurile economice din stânga Nistrului.

„Informăm că, cetățeanul Horjan Oleg (anterior deținut ilegal de așa numitele autorități de la Tiraspol) a fost depistat împușcat în propria locuință dintr-o localitate din apropierea Tiraspolului.

Poliția Republicii Moldova s-a autosesizat și întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare ce vizează infracțiunea de omor”, se arată în mesajul Poliției.

author avatar
Andrei Ștefan