AcasăȘTIRI EXTERNEOlanda renunță la distanțarea socială

Olanda renunță la distanțarea socială

Olanda renunță la distanțarea socială

Premierul olandez Mark Rutte a anunțat marți, 14 septembrie, o relaxare a restricțiilor legate de pandemia Covid-19, incluzând sfârșitul regulii distanțării sociale și înființarea unui „pașaport Covid” pentru intrarea în baruri, restaurante și la festivaluri.

Pașaportul, care va prezenta dovada vaccinării, vindecării sau un test negativ, va fi necesar pentru persoanele cu vârsta de cel puțin 13 ani, începând cu 25 septembrie, a spus Mark Rutte.

Ratele de contaminare sunt în scădere în Țările de Jos, care la începutul pandemiei aveau unele dintre cele mai slabe restricții în vigoare în Europa, dar le-au înăsprit în timpul unui al doilea val mortal.

„Pașaportul nu obligă pe nimeni să se vaccineze”

„Sunt bucuros să anunț astăzi că, începând cu 25 septembrie, distanța socială obligatorie de 1,50 metri va fi abandonată”, a spus Rutte la o conferință de presă televizată. „Aceasta înseamnă că mai mulți oameni pot merge la cafenea sau restaurant în același timp. De asemenea, înseamnă că festivalurile și evenimentele sportive pot fi organizate din nou la capacitatea maximă ”.

El a subliniat, de asemenea, că pașapoartele de sănătate erau „deja utilizate în multe țări vecine”, scrie AFP. Guvernul olandez a respins criticile opozanților, cum ar fi politicianul populist și coronasceptic Thierry Baudet, care spune că pașaportul este un mod de a impune vaccinarea.

„Nu, utilizarea pașaportului pentru coronavirus nu obligă pe nimeni să fie vaccinat. Puteți efectua teste pentru a putea intra undeva, iar pentru moment sunt gratuite”, potrivit ministrului sănătății Hugo de Jonge.

Purtarea unei măști de protecție rămâne totuși obligatorie în transportul public și aeroporturi, dar nu și în trenuri sau în stațiile de tramvai.

 

author avatar
Tudor Borcea
365 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger