Olaf Scholz şi Vladimir Putin au purtat convorbire telefonică pentru prima dată în ultimii 2 ani de zile.
Cancelarul federal german l-a îndemnat pe președintele rus să retragă trupele ruse din Ucraina şi să negocieze cu Kievul.
Scholz i-a cerut dovezi lui Putin
Cancelarul federal a cerut Rusiei să dea dovadă de „voinţa de a începe negocieri cu Ucraina în vederea unei păci juste şi durabile” şi a subliniat „angajamentul de neclintit al UE faţă de Ucraina”.
„Tocmai am primit un apel de la cancelarul Scholz, care mi-a povestit despre discuția sa cu V. Putin. Am fost mulțumit să aud că nu doar a condamnat agresiunea rusă, dar a reiterat și poziția Poloniei: „Nimic despre Ucraina fără Ucraina” – a povestit şi ministrul polonez Donald Tusk.
Răspunsul lui Putin
Preşedintele rus i-a spus vineri cancelarului federal german Olaf Scholz că un acord de pace cu Ucraina ar trebui să ţină cont de „noile realităţi teritoriale”, cerând astfel concesii din partea Kievului asupra regiunilor ocupate în prezent de armata rusă.
„Potenţiale acorduri trebuie să ţină cont de interesele Federaţiei Ruse în ceea ce priveşte securitatea, să se bazeze pe noile realităţi teritoriale şi, mai ales, să atace cauzele profunde ale conflictului”, potrivit unui comunicat al Kremlinului.
Preşedintele Putin nu a mai discutat cu majoritatea liderilor ţărilor occidentale din 2022.
Planul lui Trump pentru Ucraina
Fostul comandant NATO James Stavridis susține că războiul Rusiei împotriva Ucrainei s-ar putea sfârși la masa negocierilor prin preluarea de către Rusia a 20% din teritoriul Ucrainei.
„Sper și cred că el (Trump – n.r.) va pune presiune pe ambele părți pentru a se așeza la masa negocierilor și se va termina ca Războiul din Coreea. Adică, Putin, din păcate, în lumea reală, va avea aproximativ 20% din Ucraina, partea pe care o deține în prezent, dar restul Ucrainei este de 80%, toate aceste resurse, marea majoritate a populației, vor rămâne democratice, libere”, a declarat amiralul la CNN.
Comentând declarația lui Trump cu privire la încheierea războiului din Ucraina în 24 de ore, el a spus că va fi primul care va vota în cazul în care este nominalizat la Premiul Nobel pentru pace. El a adăugat că Ucraina va obține, de asemenea, „drumul spre NATO, poate în trei până la cinci ani”.
Trump va actiona doar in intetesul Rusiei, ca si el este in lesa lui Putin
Ce fraza tampita pentru aiurit idiotii: „Sper și cred că el (Trump – n.r.) va pune presiune pe ambele părți pentru a se așeza la masa negocierilor și se va termina ca Războiul din Coreea.” Cum va pune Trump presiune pe Rusia, are el pirghii nestiute de Biden si inca nefolosite?
NATO cu SUA au pus toata presiunea de care sunt in stare si pierd pe toate partile.
Occidentul este cu un picior in groapa si acolo calcand pe un rahat si tot se mai da maret.
S-au dat sanctiuni la maximum s-au dat ajutoare de au uscat tarile donatoare si tot nu pot face ceva, s-a terminat cu hegemonia occidentala. Pax Americana este terminata. Si Kriza vine peste capitalul occidental, da ei au banii, dar ceilalti au produsele si serviciile si daca lumea nu mai vrea dolari ce au sa faca occidentalii cu dolarii lor cu tot?
Au sa manace dolari?
Cata ipocrizie si marsavie, „sa puna presiune” ….