AcasăȘTIRI EXTERNEOlaf Scholz a transmis cum va traversa Germania iarna după ce Rusia...

Olaf Scholz a transmis cum va traversa Germania iarna după ce Rusia a închis „robinetul” spre Europa

olaf scholzCând ar trebui să intre în Schengen România şi Bulgaria, după părerea cancelarului Olaf Scholz

Cancelarul german este de părere că Germania e pregătită pentru sezonul de iarnă, chiar dacă Rusia a oprit fluxul de gaz spre Europa în urma unei dispute legate de războiul din Ucraina, cancelarul federal invocând modul în care guvernul său a abordat criza energetică.

Totuşi, nemţii au sacrificat ceva: mediul înconjurător. Ca să se încălzească la iarnă, au apelat la o sursă de energie poluantă.

Au repornit centralele pe cărbune

Peste 20 de centrale electrice pe cărbune au fost repornite sau menţinute în funcţiune, iar cele trei centrale nucleare existente vor funcţiona şi pe perioada iernii, a precizat cancelarul german la reuniunea de sâmbătă.

„Cu toate deciziile pe care le-am luat, putem spune în acest moment, înainte de iarnă – vom trece probabil prin asta împreună”, a spus Scholz, în cadrul unei reuniuni a formaţiunii sale de centru-stânga, Partidul Social Democrat (SPD).

Şi-au refăcut rezervele de gaze

Facilităţile din Germania pentru depozitarea gazului au fost încărcate, după ce în urmă cu un an s-au aflat la un nivel scăzut. De asemenea, se construiesc noi terminale pentru gaz natural lichefiat în zona de coastă din nordul Germaniei, ceea ce, împreună cu importurile din Norvegia şi Ţările de Jos, va asigura securitatea energetică a Germaniei, a susținut Olaf Scholz.

Sancţiunile impuse Rusiei din cauza războiului pe care îl poartă în Ucraina au făcut ca livrările de gaze către Germania să se oprească.

author avatar
Andrei Ștefan