AcasăȘTIRI EXTERNEOficial american: SUA vor vota împotriva aderării palestinienilor la ONU

Oficial american: SUA vor vota împotriva aderării palestinienilor la ONU

Oficial american: SUA vor vota împotriva aderării palestinienilor la ONUOficial american: SUA vor vota împotriva aderării palestinienilor la ONU

SUA vor vota împotriva aderării palestinienilor la ONU. Informația a fost prezentată chiar de un oficial american. Oficialul a dorit să-și păstreze anonimatul.

Potrivit Reuters, SUA își vor exercita dreptul de veto vineri, la o reuniune a Consiliului de Securitate în care se va discuta potențiala apartenență a palestinienilor la ONU.

Mișcarea, care este așteptată de Israel, ar bloca efectiv organismul mondial să recunoască statul palestinian.

Calea cea mai rapidă spre statutul de stat pentru poporul palestinian este prin negocieri directe între Israel și Autoritatea Palestiniană, cu sprijinul Statelor Unite și al altor parteneri”, a spus oficialul.

Pentru a trece prin Consiliul de Securitate, rezoluția are nevoie de nouă din 15 voturi. De asemenea, rezoluția nu poate avea niciun veto din partea SUA, Marea Britanie, Franța, Rusia sau China.

Autoritatea Palestiniană, cu sediul în Cisiordania, are în prezent statutul de observator nemembru la ONU. Poziția a fost acordată de Adunarea Generală, formată din 193 de membri, în 2012.

author avatar
Mihail Ioan