AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie insistă să pedepsească Moscova pentru otrăvirea lui Navalnîi. „Rusia trebuie...

Marea Britanie insistă să pedepsească Moscova pentru otrăvirea lui Navalnîi. „Rusia trebuie trasă la răspundere!”

Aleksei Navalnîi

Marea Britanie și Germania vor colabora pentru a trage la răspundere Rusia în cazul otrăvirii criticului Kremlinului, Alexei Navalnîi, și consideră că orice utilizare a neurotoxinei Noviciok reprezintă o încălcare a Convenției privind Armele Chimice, precizează un comunicat al Ministerului britanic de Externe.

Ministrul Dominic Raab a discutat, joi, cu omologul său german, Heiko Maas, despre otrăvirea lui Navalnîi. „Ministrul de externe și Maas au convenit că orice folosire a Novichok este o încălcare a Convenției privind Armele Chimice și, prin urmare, o chestiune de interes internațional”, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe britanic, potrivit Reuters.

„Ei au convenit să colaboreze strâns, inclusiv în cadrul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), pentru ca Rusia să fie trasă la răspundere pentru obligațiile sale internaționale”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Rusia a afirmat, joi, că Occidentul nu ar trebui să se grăbească să judece Moscova în cazul otrăvirii lui Navalnîi și că nu există niciun temei pentru a o acuza pentru această faptă.

NATO a cerut o anchetă „transparentă”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut apel miercuri la o anchetă „transparentă” în cazul Navalnîi, afirmând că „nu există motive de îndoială” asupra concluziilor medicilor germani.

„Este lucrul de care avem acum nevoie, o anchetă transparentă pentru a descoperi ce s-a întâmplat şi pentru a ne asigura că responsabilii dau socoteală”, le-a declarat Stoltenberg jurnaliştilor la sosirea la reuniunea de la Berlin a miniştrilor apărării din statele Uniunii Europene, informează Agerpres.

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit în avion

Aleksei Navalnîi a fost transferat în Germania dintr-un spital din Tomsk, Rusia, după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor cu avionul, după ce băuse un ceai. Spitalul din Rusia care l-a tratat inițial pe Navalnîi a comunicat că nu au existat urme de otravă în corpul său, însă apropiații săi au insistat că medicii ruși mint și au cerut insistent transferul său în Germania, care a avut loc sâmbătă.

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai Kremlinului, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul când i s-a făcut rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk, în vestul Siberiei. Opozantul a fost internat la spital, plasat la reanimare şi conectat la un aparat de ventilare pulmonară.

author avatar
Andreea Vlad
251 afisari

2 COMENTARII

  1. Trebuie cercetate toate stwardezele. Odata am cerut ceva apoi cand i-am mai cerut ceva a crezut ca-i facut ochi dulci si mi-a dat ceva de am adormit continuu. Bine ca nu mi-a dat alceva de biela manivela …
    Daca nu esti chipes ești prost
    Daca esti chipes ca de ce te uiti si la altele.
    Daca nu o bagi in seama esti prost.
    Daca o bagi in seama ca de ce o hartuiesti.
    Atunci cum freci guma tot ia foc…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger