AcasăȘTIRI EXTERNEOccidentul, luat în bășcălie de internauții ruși. Ard gazul în direct, 24...

Occidentul, luat în bășcălie de internauții ruși. Ard gazul în direct, 24 de ore din 24, timp de 7 zile – VIDEO

Occidentul, luat în bășcălie de internauții ruși. Ard gazul în direct, 24 de ore din 24, timp de 7 zile - VIDEO / Foto: printscreen

Platforma de streaming Twitch a interzis accesul unui internaut rus care și-a filmat aragazul cu ochiurile aprinse 24 de ore pe zi.

În Rusia, unii oameni par dispuși să facă orice pentru a ironize Occidentul, în condițiile în care Moscova a încetat să mai livreze gaze, ceea ce a contribuit la o creștere violentă a prețului acestora. Rușii sunt conștienți de acest lucru, iar unii nu ezită să o semnaleze online.

Îl costă doar 1,44 de euro pe lună

Pe platforma de streaming Twitch, un utilizator și-a filmat aragazul cu ochiurile aprinse 24 de ore din 24, timp de 7 zile, cu unicul scop de a le reaminti vesticilor că la el acasă îl costă doar 1,44 de euro pe lună, potrivit acestuia.

Streamerul, un anume „russiangas1”, a fost în cele din urmă interzis de Twitch din cauza unei „încălcări a directivelor UE sau a termenilor de utilizare”. Russiangas1 a difuzat videoclipurile sale, cu intermitențe, începând cu 17 septembrie. Conținutul era mereu același: plitele arzând cu un mesaj suprapus pe ecran care explica cât de ieftin era pentru ruși să ardă gazul, scrie Le Point.

Platforma nu a precizat în detaliu motivele pentru care „russiangas1” a fost interzis. Este probabil ca emisiunile sale să fi încălcat regulile privind conținutul „incendiar” sau să fi încălcat drepturile de autor din cauza muzicii pe care a folosit-o.

Mai multe canale Twitch transmit în continuare același tip de conținut live. Prin intermediul acestui tip de videoclip, rușii arată cu degetul spre o problemă sensibilă pentru occidentali: creșterea prețurilor la gaz odată cu sosirea iernii.

author avatar
Tudor Borcea