AcasăȘTIRI EXTERNE„Occidentul arogant nu ne-a luat în seamă” / Rusia pune tunurile pe...

„Occidentul arogant nu ne-a luat în seamă” / Rusia pune tunurile pe NATO

Occidentul „arogant” nu ne-a luat în seamă / Rusia pune tunurile pe NATO

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a reproșat Occidentului „arogant” că a ignorat garanțiile de securitate europene ale Rusiei.

Odată ce Pactul de la Varșovia s-a dizolvat și chiar și după ce URSS a dispărut, NATO și-a propus să se deplaseze spre est și a continuat să deplaseze linia de apărare, împingând-o din ce în ce mai mult în direcția dreapta, a subliniat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Linia a fost „împinsă” la granițele Rusiei

Occidentul „arogant” condus de SUA a ignorat garanțiile de securitate propuse de Moscova după mulți ani de admonestări și îndemnuri din partea rusă cu privire la expansiunea constantă a NATO către est, a declarat miercuri șeful diplomației de la Moscova.

„Odată ce Pactul de la Varșovia s-a dizolvat și chiar și după ce Uniunea Sovietică a dispărut, NATO, la propria discreție și fără consultări cu nimeni, care făceau parte din echilibrul de putere pe continentul european, a pornit spre est și a continuat să miște linia de apărare, împingând-o din ce în ce mai mult în direcția Rusiei”, a declarat Lavrov într-un interviu pentru postul de televiziune rusesc RBC, scrie Tass.

„Când această linie a fost împinsă chiar până la granițele ruse și toate admonestările noastre din ultimii 20 de ani nu au fost luate în serios, ne-am redactat propriile inițiative privind securitatea europeană și acestea, spre profundă dezamăgire, au fost respinse de aroganții noștri partenerii occidentali”, a explicat Lavrov.

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat sâmbăta trecută că garanțiile de securitate propuse anterior SUA și NATO nu mai sunt valabile, deoarece situația s-a schimbat radical.

Pe 17 decembrie 2021, Ministerul rus de Externe a publicat cele două proiecte de acorduri ale Moscovei privind garanțiile de securitate, pe care Rusia le aștepta de la SUA și NATO. Occidentul a refuzat să facă concesii fundamentale pentru Moscova, dar a indicat zone pentru negocieri ulterioare.

author avatar
Tudor Borcea
642 afisari

5 COMENTARII

  1. Garantiile cerute de Rusia insemnau scoaterea din NATO a tarilor est europene si punereala dispozitia Rusiei, batausul din curtea scolii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger