AcasăȘTIRI EXTERNEOccidentul a reuşit să-i facă pe ruşi mai bogaţi. Sancţiunile au avut...

Occidentul a reuşit să-i facă pe ruşi mai bogaţi. Sancţiunile au avut efectul invers. Anunţul Forbes 2023

oligarhii lui putinOligarhii nu ştiu pe unde să mai fugă prin lume, ca să-şi ascundă averile. Americanii au aflat cum încearcă să fenteze sancţiunile

Sancţiunile Occidentului – bucuria oligarhilor ruşi. Magnaţii lui Putin și-au văzut averile crescând în ultimul an, conform topului Forbes al celor mai bogați miliardari de pe planetă.

Avuția totală a miliardarilor ruși a înregistrat o creștere de la 353 de miliarde de dolari în anul 2022 la 505 miliarde de dolari în acest an, creșterea medie pe persoană fiind de 600 de milioane de dolari.

105 miliardari cu 474 de miliarde de dolari

În prezent, cei 105 miliardari ruşi controlează în mod colectiv aproximativ 474 de miliarde de dolari, câștigând 154 de miliarde de dolari față de anul precedent.

Numărul oligarhilor ruși pare să crească în pofida sancțiunilor occidentale și a unei economii rusești care s-a contractat cu 2,1% în urmă cu un an.

Conform Forbes, cel mai înstărit rus era Andrei Melnichenko, întemeietorul și fostul beneficiar al producătorului elvețian de îngrășăminte EuroChem Group și al companiei de energie și cărbune SUEK, care are o avere de 25,2 miliarde de dolari.

46 de oligarhi ruşi, sancţionaţi

Din cei 110 oligarhi ruși aflați în topul din acest an al celor mai bogați miliardari de pe planetă, 46 sunt sancționați de SUA, Marea Britanie și UE.

Rusia este ca un ”supermagazin de mărfuri”, astfel încât chiar și miliardarii loviți de sancțiunile occidentale se descurcă foarte bine – scrie Insider.

author avatar
Andrei Ștefan