AcasăȘTIRI EXTERNELovitură pentru Casa Albă și Fauci! Obligația de a purta mască în...

Lovitură pentru Casa Albă și Fauci! Obligația de a purta mască în mijloacele de transport public, ilegală! / Încă un scandal zguduie America

mascaLovitură pentru democrați! Obligația de a purta mască în mijloacele de transport public, ilegală. Ce a decis o judecătoare americană / foto: cnbc.com

Obligaţia federală de a purta mască sanitară în transportul public din Statele Unite este ilegală. Decizia îi aparține judecătoarei americane a Kathryn Kimball Mizelle, de la tribunalul din Tampa, statul Florida, potrivit BBC.

Aceasta a considerat în decizia sa că Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, principala agenţie federală de sănătate, şi-au depăşit prerogativele prin impunerea acestei obligaţii, care se aplică în special la avioane, trenuri, metrouri şi autocare.

Săptămâna trecută, autorităţile federale au luat decizia de a prelungi obligaţia de a purta mască cel puţin până la 3 mai.

Fără măști de protecție în trenuri și avioane

Aproape jumătate de America şi câteva companii aeriene importante au cerut administrației Biden să elimine obligativitatea purtării măştii obligatorii în avioane şi alte mijloace de transport în comun.

Hotărârea CDC nu mai este în vigoare și TSA nu îl va aplica în acest moment, a spus un oficial al administrației Biden, potrivit CNBC.com. Casa Albă analizează hotărârea instanței, iar Departamentul de Justiție va decide dacă va face recurs, potrivit secretarului de presă Jen Psaki.

author avatar
Andreea Vlad