AcasăȘTIRI EXTERNEO universitate oferă bani studenților care se vaccinează. Suma se ridică la...

O universitate oferă bani studenților care se vaccinează. Suma se ridică la peste 28.000 lei

studentiO universitate oferă bani studenților care se vaccinează. Suma se ridică la peste 28.000 lei

Propunerile pentru încurajarea vaccinării anti-Covid-29 sunt multiple. S-au organizat tombole pentru utilaje agricole, mașini, trotinete electrice; vouchere de vacanță în speranța că rata de vaccinare va crește.

Or, o universitate de prestigiu din Marea Britanie vine cu o ofertă și mai interesantă. Sussex University oferă studenților care s-au vaccinat bani. Premiul este substanțial: 5.000 de lire sterline, adică circa 28900 de lei.

Astfel de gesturi stimulează campania de vaccinare. Toţi studenţii de la Sussex University vor participa la o tragere la sorţi, în urma căreia vor fi desemnaţi 10 câştigători care vor primi 5.000 de lire sterline, dacă pot dovedi că sunt vaccinaţi complet sau sunt scutiţi de vaccinare din motive medicale.

Vor fi doar 10 norocoși

Profesorul Adam Tickell, vicecancelarul universităţii, a negat că această iniţiativă echivalează cu o mituire a studenţilor pentru a-i convinge să se vaccineze.

„Nu-i mituim. Ceea ce facem este doar să le oferim un stimulent”, a ţinut să precizeze acesta. Tragerea la sorţi va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie pentru a da timp studenţilor să se imunizeze.

„Vom înrola automat fiecare student şi, cu excepţia cazului în care aceştia spun că doresc să renunţe, după ce le-am dat posibilitatea de a se vaccina – timp de circa 12 săptămâni de la anunţ -, vom alege aleator 10 nume”, a precizat Tickell pentru emisiunea „Today”, de pe BBC Radio 4.

author avatar
Andreea Vlad
279 afisari

1 COMENTARIU

  1. ii doare de sanatate cum a zburat porcul !!!!!!!!!! un mercantilism si un experiment care il vrea astia cu resetarea .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger