AcasăȘTIRI EXTERNEO ucraineancă a trecut graniţa cu 29 mil. $ și 1,5 mil....

O ucraineancă a trecut graniţa cu 29 mil. $ și 1,5 mil. €. Banii erau îndesați în mai multe valize – FOTO

baniO ucraineancă a trecut graniţa cu 29 mil. $ și 1,5 mil. €. Banii erau îndesați în mai multe valize - FOTO

Soţia unui politician ucrainean a scos din Ucraina aproape 29 de milioane de dolari şi un milion si jumătate de euro, în numerar. Bancnotele erau puse în mai multe valize.

Femeia a reușit să treacă frontiera în Ungaria cu o maşină înmatriculată în Ungaria şi condusă de un cetăţean ungar. Vameşii ucraineni au lăsat vehiculul să treacă, dar grănicerii din Ungaria l-au controlat. Au găsit banii şi au pus-o să declare întreaga sumă pe care o avea.

Procurorii de la Kiev au deschis o anchetă.

Femeia era soția unui politician bănuit de corupție

Serghei Luşcenko, fost jurnalist şi politician, a publicat pe contul său de Telegram o fotografie cu valizele cu bani şi susţine că ar fi vorba despre Anastasia Kotviţkaia, soţia fostului deputat Igor Kotviţki.

Acesta este considerat ca fiind mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician bogat şi influent, bănuit de corupţie, care a fost ani de zile ministru de interne, sub diverse administraţii, până în vara anului trecut, când şi-ar fi dat demisia la cererea preşedintelui Zelenski.

Zilele trecute, şi poliţia de frontieră din România a anunţat că un cuplu ucrainean a încercat să intre pe la vama Albiţa cu 1,6 milioane de dolari şi 50.000 de euro ascunşi în maşină.

author avatar
Andreea Vlad
606 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger