AcasăȘTIRI EXTERNEO treime dintre elevii lumii nu pot învăța la distanță

O treime dintre elevii lumii nu pot învăța la distanță

Închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19 a împiedicat 463 de milioane de copii să beneficieze de acces la învățământ, în lipsa echipamentelor și tehnologiilor –internet, televiziune sau radio.

“Numărul mare de copii a căror educaţie a fost complet întreruptă vreme de luni constituie o urgenţă educaţională mondială, deoarece repercusiunile s-ar putea face simţite în economii şi societăţi în deceniile viitoare”, a avertizat directoarea UNICEF, Henrietta Fore. În raportul Fondului Internațional,  care are la bază date culese din circa 100 de ţări, măsurând accesul public la internet, televiziune sau radio, se arată că numărul elevilor care au fost privaţi de acces la educaţia virtuală a fost de 67 milioane în estul şi sudul Africii, 54 milioane în vestul şi centrul Africii, 37 milioane în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, 80 milioane în zona Pacificului şi în estul Asiei, 147 milioane în Asia de Sud, 25 milioane în Europa de Est şi în Asia Centrală, şi 13 milioane în America Latină şi zona Caraibelor.

ONU estimează că aproape 1,5 miliarde de copii au fost afectați la nivel mondial prin închiderea școlilor și blocaje, potrivit Le Quotidien. Nu toți au avut șansa de a accesa educația la distanță și există disparități marcante între continente. Într-o perioadă în care multe ţări pregătesc reînceperea anului şcolar, UNICEF îndeamnă guvernele să acorde “prioritate redeschiderii în deplină siguranţă a şcolilor atunci când încep să relaxeze restricţiile”.Acolo unde redeschiderea nu este posibilă, autorităţile trebuie să prevadă o formă de învăţământ specifică pentru recuperarea timpului pierdut.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
50 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger