AcasăȘTIRI EXTERNEO tornadă a făcut prăpăd în Cehia. Vieți curmate și pagube materiale...

O tornadă a făcut prăpăd în Cehia. Vieți curmate și pagube materiale de proporții. Imaginile dezastrului – VIDEO

O tornadă a făcut prăpăd în Cehia. Vieți curmate și pagube materiale de proporții. Imaginile dezastrului - VIDEO (captură youtube)

Furia naturii a lovit cu putere sud-estul Cehiei, lăsând în urmă imagini greu de privit. Din păcate, s-a aflat că sunt și pierderi de vieți omenești, dar și zeci de oameni care au ajuns pe mâna medicilor.

O tornadă violentă a lovit, joi, mai multe localități din sud-estul Cehiei. Trei oameni au murit și cel puțin 60 au fost răniți, potrivit site-ului BBC. Printre cele mai afectate de furia naturii sunt Breclav şi Hodonin.

(captură youtube)

Copaci puși la pământ, unii cu ramuri ce par a fi ”tocate”, acoperișuri smulse, mașini distruse, străzi pline de lemne și bucăți de construcție desprinse de vânt. Imaginile surprinse în zonele afectate de furia naturii arată de-a dreptul înfiorător, pagubele materiale fiind încă greu de estimat.

Echipele de salvare au fost mobilizate către zonele afectate. Mai mult, în ajutorul salvatorilor cehi au sprit și echipe din statele vecine – Austria și Slovacia, conform aceleiași surse.

Ministrul de Interne a anunțat, pe Twitter, vineri dimineață, că a fost deja pe teren, pentru a vedea situația din Hrušky și Lužice. ”Un dezastru uriaș în regiunea Hodonín”, a caracterizat oficialul situația.


Viceprimarul din Hrusky, Marek Babisz, a anunțat că jumătate din localitate a fost distrusă de tornadă, conform aceleiași surse, care citează presa locală. ”Biserica a rămas fără turlă, școala nu mai are acoperiș și izolație, iar din case au rămas în doar pereții”, a dezvăluit acesta.

413 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger