AcasăȘTIRI EXTERNEO Tesla potrivită pentru Halloween. Elon Musk anunță când va începe producția...

O Tesla potrivită pentru Halloween. Elon Musk anunță când va începe producția pentru Cybertruck – VIDEO

O Tesla potrivită pentru Halloween. Elon Musk anunță când va începe producția pentru Cybertruck - VIDEO / Foto: Facebook

Tesla își propune să înceapă producția de masă a pick-up-ului Cybertruck la sfârșitul anului 2023, la doi ani după ținta inițială anunțată pentru mult-așteptata camionetă electrică pe care patronul Elon Musk a dezvăluit-o în 2019.

 

Tesla a declarat luna trecută că lucrează la pregătirea uzinei sale din Austin, Texas, pentru a construi noul model, „producția timpurie” urmând să înceapă la mijlocul anului 2023.

Un pick-up tocmai bun de Halloween

„Suntem în turul final pentru camioneta Cybertruck”, a declarat Elon Musk într-o teleconferință cu analiștii financiari.

Până la producția completă pentru acest pick-up cu unghiuri ascuțite, potrivit parcă pentru noaptea de Halloween, ar însemna că Tesla nu ar înregistra venituri până la începutul anului 2024 pentru un trimestru complet de producție a unui nou model văzut ca fiind esențial pentru creșterea companiei.

Aceasta ar însemna, de asemenea, o așteptare de încă un an pentru sutele de mii de potențiali cumpărători care au plătit 100 de dolari pentru a rezerva un Cybertruck în cadrul uneia dintre cele mai așteptate și mai atent urmărite lansări de vehicule electrice din toate timpurile, scrie U.S.News.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Compania nu a anunțat prețul final al modelului Cybertruck, nu a prezentat versiunea de producție a vehiculului și nici nu a precizat cum va gestiona aprovizionarea cu baterii pentru noul model.

În 2019, Tesla preconiza un preț inițial de sub 40.000 de dolari, dar prețurile pentru vehiculele noi au crescut vertiginos de atunci, iar Tesla a majorat prețurile pentru toată gama sa, deja apreciate anterior ca mari.

Momente jenante la prezentare

Musk a prezentat prototipul Cybertruck în  2019, în cadrul unei demonstrații în care, geamurile vehiculului, prezentate ca indestructibile, s-au spart când au fost lovite cu o bilă metalică.

De atunci, compania a amânat calendarul de producție de trei ori: de la sfârșitul anului 2021 la sfârșitul anului 2022, apoi la începutul anului 2023 și, cel mai recent, la jumătatea anului 2023, obiectivul pentru producția inițială.

Lansarea modelului Cybertruck va oferi companiei Tesla un concurent EV pe unul dintre cele mai profitabile segmente ale pieței americane și un concurent pentru pick-up-urile electrice de la companii precum Ford Motor Co și Rivian Automotive, care au lansat modele în număr încă limitat. În ianuarie, Musk a invocat lipsa de aprovizionare cu componente ca fiind motivul pentru care a amânat lansarea Cybertruck până în 2023.

În luna mai, Tesla a încetat să mai primească comenzi pentru Cybertruck în afara Americii de Nord. Musk a declarat atunci că firma avea „mai multe comenzi pentru primele Cybertruck-uri decât am putea îndeplini timp de trei ani de la începerea producției”.

Analiștii au avertizat, de asemenea, că slăbirea economiei globale va începe să cântărească vânzările pentru Tesla, care până acum a reușit să vândă toate mașinile pe care le produce. Musk a declarat că se așteaptă ca recesiunea care se apropie să dureze „probabil până în primăvara lui 2024”.

author avatar
Tudor Borcea
176 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.