AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. O țară NATO a calculat câte zile va mai...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. O țară NATO a calculat câte zile va mai rezista Kievul / Pregătește Putin noi invazii?

O țară NATO spune cât va mai rezista Ucraina/Putin ar pregăti noi invazii

Rusia își va intensifica ofensiva în Ucraina, a cărei apărare nu va rezista mult timp, potrivit unei note de situație a serviciilor de informații ale unei țări membru NATO.

Potrivit acestei note, armata lui Vladimir Putin a început să lanseze o ofensivă militară mai susținută și mai amplă în toată Ucraina iar forțele ucrainene nu vor rezista pe termen scurt sau mediu.

Rusia ar putea folosi arme chimice

Pe lângă capitala Kiev, amenințată de multe zile, zone din vestul Ucrainei, relativ ferite de luptele de până acum, sunt vizate de rachete rusești. Partea de vest nu mai este așadar sigură, potrivit autorilor acestui raport, și sunt avute în vedere diferite scenarii.

Armata rusă ar trebui astfel să-și intensifice zilele următoare operațiunile ofensive în țară, la nivel militar, dar și de comunicații. Nu este clar dacă degradarea actuală a liniilor de comunicație din Ucraina se datorează rușilor sau este o consecință a războiului. Dar forțele lui Putin ar trebui să întrerupă oricum comunicațiile, pentru a slăbi capacitățile ucrainene, scrie BFM.TV.

De asemenea, s-a înregistrat o creștere a atacurilor cibernetice la începutul invaziei, ceea ce îngrijorează observatorii.

Acest raport subliniază, de asemenea, teama că Rusia va folosi arme chimice în Ucraina, în special într-un oraș sau o zonă pe care armata ar avea dificultăți să le cucerească.

Noi invazii în decurs de un an

Raportul însă exclude posibilitatea ca centrala nucleară de la Cernobîl să fie vizată pentru a provoca un accident nuclear. Rusia ar avea prea mult de pierdut.

Pentru autorii acestei note, singura pârghie reală asupra lui Vladimir Putin va veni din interiorul țării. În timp ce cercul restrâns din jurul președintelui este puțin probabil să se întoarcă împotriva lui, s-ar putea forma diviziuni în cel de-al doilea cerc al puterii. Cu toate acestea, rămâne dificil de estimat cum s-ar putea produce.

Pe de altă parte, neintervenind direct militar împotriva Rusiei, membrii NATO ar putea ieși slăbiți din această criză. Putin și-a testat cumva limitele invadând Ucraina și a putut vedea că nu a întâmpinat nicio rezistență directă. După această țară, ar putea, așadar, să caute să atace alte națiuni precum Georgia, Republica Moldova sau țările baltice, și asta în decurs de un an.

author avatar
Tudor Borcea
1.172 afisari

7 COMENTARII

  1. Dacă era război adevărat Ucraina era ocupată în mai puțin de două săptămâni. Teatrul de operațiuni va dura cît a fost plănuit.

    • Tocmai asta este: rușii au pornit cu echipamentul de paradă, convinși fiind va nu vor întâmpină nicio rezistență. Iar faptul că au dat peste o rezistență încrâncenată i-a dat peste cap. Au superioritatea, dar nu au fost încă capabili să o pună în valoare. Cu alte cuvinte au pierdut inițiativa. Și nu o vor mai regăsi. Așa că sunt constrânși să se angajeze într-un război de uzur, din care vor ieși cu coada între picioare. Rușinos.

      • Războiul îmi pare regizat și aranjat. Sînt trecut prin plandemie. Am văzut cum toate guvernele, cu cel rus și ucrainian cu tot, au percutat la fel, cum și-au bătut joc de oameni. Chiar i-au omorît pe cei mai slabi. Nu cred nimic din ceea ce spun.
        Citesc că în Ucraina sînt peste 30 de milioane de celulare. Unde-s nenumăratele poze și filme ce arată ororile războiului?

      • Ahahahaha vezi ca esti defect de la pfizer… nu mai vorbi de razboaie cand tu mergi cu trotineta!! Mars

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger