AcasăȘTIRI EXTERNEO ţară din NATO reintroduce Armata OBLIGATORIE. Totul, de frica Rusiei!

O ţară din NATO reintroduce Armata OBLIGATORIE. Totul, de frica Rusiei!

Jens Stoltenberg insistă: „Ucraina are nevoie de mai multe arme grele!”. Începe războiul NATO - Rusia? (sursa foto: twitter.com/jensstoltenberg)

Războiul pe care Rusia l-a pornit în Ucraina a determinat chiar şi ţările NATO să-şi schimbe optica în privinţa armatelor. Se pare că nu mai sunt de-ajuns trupele profesioniste, se apelează şi la populaţia generală.

Autoritățile din Letonia anunță că toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani vor fi recrutați în armată în următorii 5 ani.

Şi femeile se pot înrola, pe bază de voluntariat

În următorii 5 ani, toți cetățenii de sex masculin din acest interval de vârstă „vor trebui să aleagă unul dintre cele patru tipuri de serviciu militar: Serviciul de Stat de Apărare, Garda Națională, Curs universitar de comandant de secție sau servicii alternative la Ministerul de Interne, Sănătate sau Asistență Socială”, a precizat ministerul într-un comunicat de presă.

Cetățenilor de sex feminin din această grupă de vârstă li se vor oferi „aceleași oportunități pe bază de voluntariat”, a precizat ministerul.

Armata, timp de 1 an

Ministerul estimează că, în primul an, Serviciul de Stat al Apărării va atrage aproximativ 1.000 de noi soldați. Aceștia vor trebui să servească timp de un an, inclusiv o lună de concediu.

Noii recruți vor urma o pregătire de bază de trei luni și un curs de specialitate de trei luni, în timp ce lunile rămase „vor fi dedicate integrării în unități și pregătirii colective”, a precizat ministerul.

author avatar
Andrei Ștefan
1.657 afisari

15 COMENTARII

  1. Mai stiu din istorie oe unul care a dat asemenea dispozitii in tara sa in anii 40 si rezultatul s-a vazut Mai bine fara asa ceva si fara razboiul asta idiot
    Treceti la dialog cu Rusia domnilor sefi de stat opriti macelul

    • Si in Romania trebuie reintrodus stagiul militar obligatoriu. Toti barbatii intre 18-50 de ani sa fie saltati 3 ani in armata.

      • sa-si justifice leafa o gramada de trantori? avem generali cat toata armata americana! nu va meritati pensiile. sa nu aud de transfagarasan sau de bumbesti livezeni. nu ofiterii au proiectat si nu ei au dat la tarnacop. ofiterii grohaiau buimaci de zeama de struguri!

      • Sa-i bage in armata si le scot eu drogurile, golania si bautura din cap! Cerceii o sa-i sc ot cu tot cu urechi. Mama voastra de p o p o n a u t i!

        • Bă, nenorocit borît și apevist împuțit, ăștia ca tine trebuie lapidați, vierme ce ești!

  2. @ Bă asta cu armata obligatorie chiar nu ține, ! Poporul suveran s-a exprimat să vă apere NATO nu să faceți voi când vreți armata obligatorie, ?

    • Vrei un baston de cauciuc intre ochi? Hai repejor la Comenduirea Garnizoanei la inrolca/incorporat.

  3. & Deci a votare la referendum decizional de modificare a Constituției cu apărare cu armată profesionistă NATO, ? Deci, apărare, ?

  4. & Deci e de reamintit și faptul că votul exprimat la referendumul decizional de modificare a Constituției a fost pentru apărarea cu armată profesionistă membră a alianței NATO, ?

  5. Securiștii teroriști vor să dea proiect de lege să se întoarcă românii din Diaspora în 15 zile în țară pentru pregătire militară!!?? Cine e nebun să vină să îi apere pe teroriștii sataniști și să își lase jobul, casa și ce și-a făcut afară?!! Ce fumează ăștia de debitează numai inepții ori satanistii nazisti consumă prea multe prafuri!! Nu o să vină nimeni normal la cap ca să apere pe sataniști ca carne de tun!!!

  6. Pot incepe cu petreceri bine impanate cu droguri ,femei despuiate si alcool.Dupa asta sa trimita cretinii puslamalele la razboi.Ii mananca Putin ca pe potarnichii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger