AcasăȘTIRI EXTERNEO șuviță din părul împăratului care a vrut să distrugă Rusia, scoasă...

O șuviță din părul împăratului care a vrut să distrugă Rusia, scoasă la licitație

O șuviță din părul împăratului care a vrut să distrugă Rusia, scoasă la licitație / Foto: printscreen

O șuviță din părul lui Napoleon Bonaparte a fost vândută pentru 7.700 de euro la o licitație organizată duminică, 4 decembrie 2022, la Cherbourg-en-Cotentin (Manche), în Franța.

Este o vânzare rară, care a încântat mulți iubitori de istorie din Normandia. O șuviță de păr, autentificată ca aparținând lui Napoleon Bonaparte, a fost vândută cu 7.700 de euro la o licitație organizată la Cherbourg-en-Cotentin, în Franța.

Rămășițele împăratului, la mare preț printre colecționari

Închisă într-un medalion de aur, meșa a fost estimată inițial la o valoare cuprinsă între 1 200 și 1 500 de euro.

Prezentată în acest medalion, în care este inclusă și o notă scrisă de mână de contele de Las Cases care îi desemnează originea, șuvița de păr ar fi fost tăiată în timp ce Bonaparte se afla la bordul navei Northumberland, care l-a transportat pe insula Sfânta Elena, în 1815, unde a murit, la 5 mai 1821.

Obiectul a fost urmat de o ramă care conținea anumite suveniruri de la transferul cenușii împăratului Napoleon Bonaparte , care s-a vândut, de asemenea, cu mai mult decât estimarea sa, cu 2.900 de euro, informează Ouest-France.

Autentificată la 4 ianuarie 1841 printr-un raport oficial, acesta conține, printre altele, „bucăți de lemn de brad din podeaua camerei în care a murit Napoleon, trei mici bucăți de lemn de mahon din sicriu, un sac de pământ luat de pe mormânt, un fragment dintr-o ramură de chiparos plantată pe mormânt, o panglică purtată de un cârmaci din echipajul navei La Belle Poule” care a adus rămășițele lui Bonaparte de pe insula Sfânta Elena.

Prezentarea obiectului indică faptul că „această piesă este de o mare raritate având în vedere numărul de suveniruri reunite în același cadru”.

author avatar
Tudor Borcea
316 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger