AcasăȘTIRI EXTERNEO rachetă SpaceX va lovi Luna cu o viteză incredibilă. Data impactului...

O rachetă SpaceX va lovi Luna cu o viteză incredibilă. Data impactului a fost stabilită

O rachetă SpaceX va lovi Luna cu o viteză incredibilă. Data impactului a fost stabilită

O rachetă a companiei Space X, deținută de miliardarul și patronul Tesla Elon Musk,  care este scăpată de sub control și „plutește” pe o orbită oarecum haotică își va termina cursa pe suprafața Lunii, au calculat astronomii.

La 11 februarie 2015, racheta Falcon 9 decola de la Cape Canaveral (Florida, SUA) pentru o misiune militară comună NASA, NOAA și armata SUA dincolo de orbita joasă a Pământului și orbita geostaționară.

Un „glonț” de patru tone

Racheta a trimis satelitul „Deep Space Climate Observatory”, destinat să observe activitatea solară și efectele acesteia asupra Pământului, care a ajuns în punctul LaGrange, la peste un milion de kilometri distanță.

Totuși, de atunci, a doua treaptă a rachetei, în greutate de 4 tone, a scăpat de sub control și rătăcește în spațiu fără control. „Nu avea suficient combustibil pentru a ajunge înapoi în atmosfera Pământului”, a explicat meteorologul Eric Berger într-o postare recentă pe Ars Technica. „Deci a fost pe o orbită oarecum haotică din februarie 2015”.

Va lovi cu 2,58 km/s

Conform calculelor inginerului Bill Gray, care a dezvăluit informația, aceasta se va prăbuși în cele din urmă pe Lună „pe 4 martie, cu o viteză de 2,58 km/s”.

Va fi primul „accident neintenționat” al unui corp artificial pe satelitul natural al Pământului, a spus el. Locația exactă a coliziunii rămâne nedeterminată în această etapă, din cauza unor factori imprevizibili, și există șanse mari ca impactul să nu fie observabil de pe Pământ din cauza poziției Lunii și a ciclului lunar în sine, scrie 7sur7.be.

Accidentul ar trebui să aibă loc la doar câteva zile după luna nouă. Cu toate acestea, ar trebui să provoace un crater relativ mare, având în vedere dimensiunea și greutatea sa.

O eliberare de materie lunară și un crater „proaspăt” care ar putea aduce noi elemente și ar putea avansa selenologia (geologia lunară).

Dacă acest tip de coliziune este fără precedent, Jonathan McDowell, astrofizician la Universitatea Harvard, consideră și el că impactul nu va fi „foarte semnificativ”. Cu toate acestea, va permite sateliților care orbitează în prezent în jurul Lunii să colecteze observații valoroase

author avatar
Tudor Borcea
459 afisari

2 COMENTARII

  1. Deci hamerecanii lasa deseuri spatiale care duc la ciocniri necontrolate, asa ca sa aiba bun simt si sa nu mai arate cu degetul catre ailalti!

  2. Si ce se mai baga si in spatiu daca deja face accidente nu de colea taman cu luna??!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger