AcasăȘTIRI EXTERNEO primărie din Franța scoate fotografia oficială a lui Emmanuel Macron. Președintele...

O primărie din Franța scoate fotografia oficială a lui Emmanuel Macron. Președintele i-a „discriminat” pe nevaccinați

Primăria unei commune din regiunea Occitania, în sudul Franței, a scos din perete fotografia președintelui Emmanuel Macron și trimis-o prefecturii, în semn de protest față de recentele declarații ale președintelui Republicii la adresa celor nevaccinați.

Președintele Emmanuel Macron și-a exprimat dorința de „a-i enerva pe nevaccinați până la capăt”, eliminându-le acestora accesul în restaurante, baruri, cinematografe și alte locuri, criticându-i că au un comportament „iresponsabil”, în plin val al Covid-19 și al variantei Omicron.

„Nu putem reuni consiliul local sub privirea lui Macron”

Însă criticile lui Macron nu au găsit ecou și au stârnit vii nemulțumiri în rândul clasei politice franceze. Dar și în teritoriu. În departamentul Tarn-et-Garonne, Nils Passedat, primarul comunei Lavaraurette, o localitate cu aproximativ 200 de locuitori, a decis să dea jos fotografia șefului statului din primărie și să o trimită înapoi prefecturii.

Ofuscat de cuvintele lui Emmanuel Macron, primarul a estimat că nu mai poate reuni consiliul local sub privirea din fotografia prezidențială. Într-o scrisoare adresată prefectului departamentului, primarul afirmă că se întreabă despre „acest nou punct de cotitură asumat al unei politici care nu se mai dorește să fie sanitară, ci discriminatorie”.

„Insultă funcția prezidențială”

El a notificat prefectura că portretul oficial al lui Macron a fost înlocuit cu Declaratia universala a drepturilor omului și ale cetateanului din 1789, scrie Le Figaro.

Intervievat de France 3, Nils Passedat deplânge „această tendință pentru cuvinte ieftine, pentru insulte regulate la adresa anumitor organe administrative, anumitor organe sociale”, care „face să domnească diviziunea”.

El a adăugat: „Poate că (Macron) domnește mai bine așa, dar apreciem că rolul șefului statului, al președintelui Republicii, este uniunea, este acela de a reuni Franța. Credem deci că insultă funcția prezidențială”.

273 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai, astia cred ca sunt mari fani ai lui Luis de Funes, si ale filmelor lui nemuritoare: Jandarmii la plimbare, Jandarmii si extraterestrii, Jandarmii la New York !! Da, bai primarule, trebuia intai sa il scuipati intre ochi pe tablu, si apoi sa le trimiteti asa inapoi chiar la Paris, la Micronul fascist, sa il linga el !! Ha ha ha 🙂 Bai francezilor, vedeti ca va da Micronul asta fascist-globalist perversa de pe Champs Elysees !! Ha ha ha 🙂 Bai, mai bine mancati vaxxinare in cap pe paine, ca tot acolo sunteti, la ce natie de cretinei tampiti ati ajuns, meitati tot ce vi se intampla !!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Creșterea costului de împrumut a secătuit creditarea?

Încetinirea bruscă a împrumuturilor bancare din zona euro s-a stabilizat în octombrie, după o reluare a fluxurilor lunare de credite ipotecare, potrivit datelor Băncii...

Confruntarea pentru bani, petrol și carbon

Responsabili politici,  lideri de afaceri și diferite personalități  din întreaga lume sosesc la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, pentru cea mai mare și mai...