AcasăȘTIRI EXTERNEO pălărie a lui Napoleon Bonaparte a fost descoperită din întâmplare

O pălărie a lui Napoleon Bonaparte a fost descoperită din întâmplare

O pălărie a lui Napoleon Bonaparte a fost descoperită din întâmplare

Studiile microscopice au relevat prezența a cinci fire de păr, dintre care două purtau ADN-ul împăratului francez.

Un bicorn care poartă ADN-ul faimosului împărat francez va fi scos la licitație, la 27 octombrie, la Londra de Bonhams, una dintre cele mai importante case de licitații din lume. În timp ce așteapta să ajungă la destinație, pălăria a fost expusă la Hong Kong.

Cumpărată din Germania

Pălăria a fost scoasă la licitație în trecut, dar originea sa era necunoscută în timpul primei tranzacții. Actualul proprietar o cumpărase de la o casă mică de vânzări din Germania, fără ca nimeni să știe la vremea respectivă că pălăria i-a aparținut lui Napoleon Bonaparte. Descoperirea a fost „fortuită”, potrivit directorului general al Bonhams Europe, Simon Cottle, scrie Slate.

Cumpărătorul bicornului a observat apoi inscripții și caracteristici care puteau permite o legătură cu împăratul francez. O primă investiație a fost făcută apoi pentru a se putea stabili dacă dimensiunile și vechimea bicornului puteau corespunde. Ulterior, studii microscopice au pus în evidență prezența a cinci fire de păr din care două purtau AND-ul lui Napoleon.

Estimată la 150.000 de lire sterline

Casa de licitații Bonhams va scoate la vânzare, în octombrie, pe lângă pălăria lui Napoleon recent descoperită, și scrisori, veselă, portrete și bijuterii.

Pălăria este estimată la o valoare cuprinsă între 100.000 și 150.000 de lire sterline (între 117.000 și 175.000 de euro). Un preț relativ mic, având în vedere că alte pălării napoleoniene s-au vândut și cu un milion de lire sterline

 

author avatar
Tudor Borcea
634 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger