AcasăȘTIRI EXTERNEO nouă gafă a președintelui SUA. Joe Biden s-a trezit că vorbește...

O nouă gafă a președintelui SUA. Joe Biden s-a trezit că vorbește cu morții. „Unde este Jackie?” – VIDEO

O nouă gafă a președintelui SUA. Joe Biden s-a trezit că vorbește cu morții. „Unde este Jackie?” - VIDEO / Foto: printscreen

Într-un discurs ținut miercuri, președintele american Joe Biden a părut să se adreseze unei politiciene republicane din Congres, care a murit la începutul lunii august.

Joe Biden a perturbat audiența miercuri, întrebând după o fostă reprezentantă republicană care a murit într-un accident de mașină la începutul lunii august.

Noi dubii despre starea de sănătate a președintelui

Președintele american ținea un discurs despre lupta împotriva obezității și a insecurității alimentare când a dorit să le mulțumească congresmenilor implicați în această luptă. Atunci a întrebat: „Unde e Jackie?”, Jackie fiind prenumele lui Jackie Walorski, fost membru al Camerei Reprezentanților.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care sunteți aici”, spusese anterior Biden, menționând alți doi parlamentari care s-au implicat în mod deosebit în aceste probleme, unul republican și unul democrat, înainte de a pune întrebarea, scrie Le Point.

Jackie Walorski, aleasă republicană din Indiana, era foarte implicat în lupta împotriva malnutriției. Ea a fost implicată activ în pregătirea unui summit major pe această temă, la care Joe Biden a luat cuvântul miercuri. Casa Albă a emis o declarație după moartea ei, în care președintele SUA s-a declarat „șocat și întristat”.

Casa Albă: „Avea o părere foarte bună despre ea”

După Joe Biden, a venit rândul purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Multe persoane au revenit asupra incidentului, părând a fi îngrijorate de starea de sănătate a președintelui american. „Se gândea foarte mult la ea. (…) Nu mi se pare deranjant”, a răspuns Karine Jean-Pierre. Ea a adăugat că  Biden urma să se întâlnească vineri cu familia lui Jackie Walorski, cu ocazia semnării unei legi împotriva malnutriției. O modalitate, potrivit purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, de a aduce un omagiu muncii „remarcabile” depuse de Jackie Walorski în acest domeniu.

 

 

author avatar
Tudor Borcea