AcasăȘTIRI EXTERNEO nouă criză aviatică, la orizont? Ryanair ar putea anula curse „în...

O nouă criză aviatică, la orizont? Ryanair ar putea anula curse „în masă”

Ryanair s-ar confrunta cu ”anulări în masă” pe aeroportul din Dublin, de luna viitoare, dacă operatorul aeroportului va fi obligat să reducă zborurile zilnice între ora 11:00 pm şi 7 am, pentru a limita zgomotul, a declarat CEO-ul companiei de transport aerian, Michael O’Lear.

Autorităţii aeroportuare din Dublin (DAA) i s-a acordat miercuri un termen de şase săptămâni pentru a reduce numărul de ”zboruri de noapte” în timpul orelor menţionale la 65.

Au cerut suspendarea ordinului

DAA a a cerut consiliului local să suspende ordinul şi să evite întreruperea operaţiunilor de transport pentru pasageri şi marfă.

Va trebui să începem anularea zborurilor peste patru săptămâni. Primul val de plecări de dimineaţă… va trebui să avem anulări în masă ale multor zboruri”, a declarat O’Leary.

Ryanair se gândea să ieftinească biletele

Luna trecută, Ryanair anunța că ar putea reduce prețurile în iarnă pentru a atrage mai mulți pasageri, așteptându-se ca din cauza inflației și ratelor bancare mari aceștia să evite să mai călătorească atât de mult.

În luna iunie operatorul aerian a transportat un număr record de pasageri, în ciuda faptului că a anulat peste 900 de curse

Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa a anunţat că a transportat 17,4 milioane de pasageri în iunie, cel mai ridicat nivel pentru o singură lună, în creştere cu 9% faţă de anul trecut.

author avatar
Andrei Ștefan