AcasăȘTIRI EXTERNE„O minoritate de extremiști”. Noul cancelar al Germaniei declară război antivacciniștilor

„O minoritate de extremiști”. Noul cancelar al Germaniei declară război antivacciniștilor

Guvernul Scholz, acuzat de ipocrizie, la nicel european. Scandal pe armele trimise Ucrainei

Noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz a promis miercuri, 15 decembrie, că va conduce o luptă necruțătoare împotriva unei „minorități de extremiști” antivacciniști, după amenințări care au vizat mai mulți politicieni, inclusiv pe premierul landului Saxonia.

Poliția din această regiune din estul Germaniei, asistată de forțele speciale de intervenție, a efectuat miercuri dimineață percheziții la domiciliile a cinci suspecți din Dresda și Heidenau după aceste amenințări cu moartea vizându-l, în cadrul unui grup antivaccin de pe aplicația Telegram, pe ministrul-președinte al Saxoniei, Michael Kretschmer.

„Arme și arbalete reale”

Această regiune din fosta RDG este un bastion al mișcării anti-restricție din țară și, de asemenea, al extremei drepte care, potrivit autorităților, se află în fruntea mișcării.

Operațiunea vine ca urmare a infiltrării jurnaliștilor de la postul public ZDF într-un grup pe mesagerie criptată pe care, potrivit acestora, au fost emise amenințări cu moartea împotriva lui Michael Kretschmer, ales conservator (CDU), care este în favoarea vaccinării împotriva Covid-19. „Declarațiile unor membri ai grupului sugerau că aceștia ar putea fi în posesia unor arme și arbalete reale”, a spus poliția într-un comunicat.

„Ceea ce există și astăzi în Germania este negarea realității, poveștile absurde de conspirație, dezinformarea deliberată și extremismul violent”, a deplâns în fața Bundestagului cancelarul Olaf Scholz, promițând o ripostă răspuns „folosind toate mijloacele statului nostru de drept democratic”.

Justiția deschisese o anchetă a doua zi după difuzarea, la 7 decembrie, a emisiunii care a scos la iveală conținutul mesajelor acestui grup Telegram, care are o sută de membri „legați prin opoziția lor față de vaccin, față de Stat și față de actuala politică sanitară”, potrivit parchetului, scrie AFP.

Scrisori de amenințare cu „Covid-19 și Zyklon B”

O mișcare care se opune restricțiilor de sănătate a fost mobilizată în special în Germania de la începutul pandemiei. Mai mulţi politicieni, jurnalişti şi instituţii din Germania au primit scrisori de ameninţare din cauza proiectului de vaccinare obligatorie, a dezvăluit miercuri poliţia din Berlin.

Potrivit poliției, scrisorile erau însoțite de bucăți de carne învelite în folie de aluminiu și marcate că sunt „contaminate cu viruși Covid-19 și Zyklon B”, gazul folosit de naziști pentru a-i extermina pe evrei. Analizele de laborator au arătat însă că carnea este sigură.

„Să fim clari: o mică minoritate extremistă din țara noastră s-a îndepărtat de societatea noastră, democrația noastră, comunitatea noastră și statul nostru, și nu doar de știință, raționalitate și rațiune”, a descris cancelarul social-democrat, care a preluat locul Angelei Merkel.

La începutul lunii decembrie, oponenții restricțiilor anti-Covid s-au adunat zgomotos în fața casei ministrului sănătății din Saxonia cu torțe și fluiere, amintind de paradele din epoca nazistă. Mitingul a stârnit indignare în toată țara.

Între 15.000 și 20.000 de „antivax”, gata de violență

Confruntat cu un al patrulea val violent al pandemiei, guvernul a decis să înăsprească restricțiile asupra persoanelor nevaccinate, acum lipsite de acces la majoritatea locurilor publice, restaurantelor și magazinelor neesențiale.

Vaccinarea obligatorie ar putea fi votată în săptămânile următoare, pentru intrarea în vigoare în februarie sau martie.

Numărul oponenților măsurilor sanitare pregătiți pentru violență în Germania ar fi cuprins între 15.000 și 20.000, a estimat marți într-un interviu acordat cotidianului Bild un oficial al partidului social-democrat, la putere, Sebastian Fiedler, expert în probleme de securitate.

Mesageria Telegram se află în colimatorul liderilor politici din întreaga țară. Ministrul de Interne al Saxonia Inferioară, Boris Pistorius, a cerut luni giganților Google și Apple să elimine această aplicație din magazinele lor de aplicații.

Pe lângă adunările sau acțiunile interzise, ​​mesageria servește și ca un canal pentru traficul de permise de sănătate false.

author avatar
Tudor Borcea
928 afisari

10 COMENTARII

  1. & Dacă sunteți de părere că Germania ar putea avea un cancelar pigmeu, ăștia fiind o minoritate pe care nu o interesează vaccinarea , ?

  2. Cine e mai extremist?
    Hai …ca nu toti sunt spalati pe creier .
    Aia care nu se vaccineaza sau aia care ii lipsesc de libertate, de libera circulatie, de dreptul la viata(a fi dat afara de la serviciu pe acest motiv, in conditiile economice mondiale, inseamna sa l lasi pe el si pe copii lui fara mancare si fara utilitati).

  3. Un profesionist adevărat, indiferent de meserie, nu intra în politica, după proverbul ca dacă te bagi în troaca te mănâncă porcii. În schimb unii care nu sunt buni de nimic, eventual cu furtul din buzunare, nu contează ale cui, fac politica și se trezesc în funcții de decizie. Asa și cu actualul cancelar sau cu ministrul de externe al Germaniei. Bai urmașii lui Hitler, chiar dacă detest violenta, întreb și eu, cine e mai extremist, ala care amenință pentru a-și apara viata sau aia care omoară efectiv oameni cu serurile experimentale? Vine el și timpul dezgroparii morților. Nuremberg scrie pe fruntea voastră.

  4. Pai cand voteaza aproape o treime din ei un bivol ca asta se cheama ca si-au cautat-o cu lumanarea.Oricum ,pe individul asta cu fata de bou nu il apuca primavara.Mai trebuia Soros sa ii puna un inel in nas si niste coarne si era OK.

  5. Nici nu s a instalat bine si asta nu are decat vaxinarea de rezolvat de aici se vede ca sunt teleghidati de marii omenirii care vor dictstura medicala universala adica un nou nazism!!!

  6. Ha ha ha, deja s-a si pornit marea cruciada a Cultului Covidian din Germania Nou-Anormala !! Se pare ca astia vreau cu orice pret razboi civil acolo, ceea ce cu siguranta o sa si aiba !! Bai, dar hitleristii aia tot nu au zis cati dintre imigrantii lor de muzzies si cei 10 negrii mititei s-au si vaxxinat in cap, ca doar nu e secret de stat nazist cum sunt ei, sau e ? Ha ha ha 🙂

  7. Asa ca, bai cretinozilor de nemtalai atei si decadenti, o sa va dea elitele globaliste virus chinezesc pe paine de nu o sa il puteti duce, bai trantorilor de hitleristi descreierati ce sunteti !! Bai, sa dea Dumnezeu sa cadeti pe jos peste tot, pe strazi, in magazine, toti cobaii multilateral dezvoltati, sa vedeti si voi cum e sa fii cobai prost si idiot util !! Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Nazi Triple Vaxxin Not Macht Frei 🙂

  8. HITLER S-A INTORS SA DISTRUGA GERMANIA, AUSTRIA, FRANTA, TARILE PE CARE LE-A SCAPAT DIN MANA, INCLUSIV ISRAELUL NOU CREAT…LE DISTRUGE CU SPIRITUL LUI …SI VAD CA EVREILOR LE PLACE, NU REACTIONEAZA, NU ISI AMINTESC DE MENGELE..NIMIC..CREIERI TABULA RASA…NEA HITLER, NOI AM FOST CU TINE CAND ERAI PE CAI, APOI CU RUSII CAND AI DUS TRUPELE IN OPERATIUNEA BARBAROSA. SI ACUM SUNTEM LA FEL. A MURIT MERKEL, A MURIT SI IOHANNIS. BIDEN E ABIA VIU. MACRON SE CREDE TARE DAR PIERE CURAND SI ASTEAPTA PUSCARIA CA SARKOZY. NOI SUNTEM PE VECI STAPANI PE STUPARIA NOASTRA. NE CERTAM CU PUTIN CA SA NU UITE CA NOI SUNTEM AICI, PENTRU LINISTEA LUI. CIUCA E CU AMERLOCII SI CU GASCA LUI. RESTUL SUNTEM PE CONT PROPRIU. TARA SE CONDUCE MAI BINE SINGURA. DECI, HITLER FA MAI REPEDE CEEA CE AI DE FACUT!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger