AcasăȘTIRI EXTERNEO mare putere militară din NATO pregătește o „operațiune specială”, pe modelul...

O mare putere militară din NATO pregătește o „operațiune specială”, pe modelul Rusiei în Ucraina! Președintele l-a sunat personal pe Putin!

Rusia atacă Ucraina, cu rachete, dinspre Belarus. Două explozii în nord!

Președintele Recep Tayyip Erdogan a purtat o conversație telefonică cu președintele rus Vladimir Putin. În cadrul întâlnirii au fost discutate problemele regionale, în special războiul Ucraina-Rusia, și relațiile Turcia-Rusia.

Cei doi lideri au discutat și despre operațiunea militară planificată a Ankarei de-a lungul graniței cu Siria!

Erdogan vrea operaţiuni militare la granița cu Siria

Subliniind că atacurile organizației teroriste separatiste PKK/YPG împotriva Turciei și a civililor sirieni continuă în Siria, Erdogan a spus că o zonă sigură de 30 de kilometri adâncime de-a lungul graniței cu Turcia, menționată în acordul din octombrie 2019, nu a putut fi pusă în aplicare niciodată și că asigurarea siguranței acestor zone este o necesitate, potrivit ABC News.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a folosit expresia „Nu mai putem tolera” în ultima sa declarație publică, referindu-se la atacurile provenite din zonele aflate sub controlul PKK / YPG din Siria. El a sugerat că noi operațiuni militare vor fi lansate împotriva acestei grupări.

Acum este de așteptat ca Turcia să desfășoare operațiuni militare extinse în unele zone din Siria controlate de PKK / YPG. Erdogan i-ar fi cerut acordul lui Vladimir Putin deoarece Rusia deține două baze militare acolo și nu dorește să intre în conflict, din greșeală, cu soldații Moscovei staționați în Siria.

Turcia și SUA, risc de confruntare

În ciuda acordurilor încheiate cu SUA și Rusia, PKK/YPG continuă să fie activă în zonele apropiate de granița turcă. Organizația PKK/YPG se infiltrează în regiunile aflate sub controlul Turciei, cum ar fi Afrin, Azez, Jarablus, Al Bab, Tel Abyad și Ras-al-Ayn, și efectuează atacuri, susține Ankara.

În timp ce Forțele Armate ale Turciei și Serviciul de Informații au desfășurat operațiuni reușite împotriva PKK în Turcia și în special în nordul Irakului, extensia siriană a PKK, PYD/YPG, continuă să-și desfășoare acțiunile sub umbrela SUA, încercând răbdarea Turciei, arată Erdogan.

author avatar
Andreea Vlad
1.380 afisari

6 COMENTARII

  1. Turcia trebuie sa fie un alias cu Rusia ,pe drogatii amerlicani si pedofilii UE nu te poti baza

    • CENZURA SI DICTATURA JURNALISTICA PE SITE-UL ZIARE.COM IMPUSA DE NISTE ANALFABETI , FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI POSTACI VAI MAMA LOR
      SITE-UL ANALFABETILOR SI FALSILOR JURNALSITI PUPIN CURISTI PLATITI SA PUBLICE NUMAI ARTICOLE ELOGIOASE LA ADRESA PARTIDULUI CONDUCATOR SI COMANDANTULUI SUPREM
      CENZURA SI DICTATURA IMPOSTORILOR SI ANALFABETILOR POSTACI PE Site-ul ziare.com la fel ca pe timpul lui Ceausescu
      LIBERTATEA DE EXPRIMARE , DEMOCRATIA SUNT IN PERICOL IN ROMANIA

  2. „O mare putere militară din NATO ”
    -care,care?
    (asa si cu Andreea Vlad cand se pune capra……)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger