AcasăȘTIRI EXTERNEO mare putere europeană, la un pas de recesiune: Aproape 100.000 de...

O mare putere europeană, la un pas de recesiune: Aproape 100.000 de angajați au rămas fără locuri de muncă în doar o lună!

O mare putere europeană, la un pas de recesiune: Aproape 100.000 de angajați au rămas fără locuri de muncă în doar o lună!O mare putere europeană, la un pas de recesiune: Aproape 100.000 de angajați au rămas fără locuri de muncă în doar o lună!

Peste 139.000 de angajați au rămas fără loc de muncă în luna iunie, în Marea Britanie, în contextul în care o analiză economică care urmează să fie făcută publică ar putea arăta că statul intră în recesiune.

Analiza economică, care urmează să fie publicată miercuri, ar putea arată contractarea economiei britanice în trimestrul doi în urma restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Toate acestea vin după ce producția a scăzut în primele trei luni ale anului. Două trimestre succesive de contracție indică oficial o recesiune, care ar fi prima de la lovirea crizei financiare, potrivit Mail Online.

Marea Britanie, la un pas de recesiune

Există temeri că lucratul de acasă provoacă daune uriașe economiei, deoarece întreprinderile (magazine, pub-uri, curățătorii etc.) care se bazează pe angajații care merg la birouri nu mai au clienți.

Un expert în angajări a susținut că lucrurile se vor înrăutăți în lunile viitoare în condițiile în care ar putea fi anunțate mari concedieri de personal cu precădere în industria ospitalieră și turistică.

„Pentru majoritatea firmelor marea problemă este lipsa veniturilor. Fără nicio îndoială multe persoane își vor pierde locurile de muncă”, a declarat Gerwyn Davies, de la Institutul Chartered de personal și dezvoltare.

Mii de oameni au rămas fără locuri de muncă în doar o lună

În sectorul ospitalității, cum ar fi hotelurile, restaurantele și cafenelele, precum și magazinele care erau deja la un deja în dificultate înainte de pandemie ar urma să fie mari reduceri de personal.

Situația s-ar putea înrăutăți în octombrie, când ajutorul acordat de Guvern firmelor pentru a-și susține angajații va fi eliminat.

Guvernul britanic i-a îndemnat pe angajații civili, ținând cont că 4 din 5 angajați lucrează de acasă, să se întoarcă la birouri, altfel riscă să-și piardă clădirile din Westminster. Autoritățile încearcă să îi avertizeze pe cei din întreaga țară ce s-ar putea întâmpla dacă situația nu este remediată.

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger