AcasăCORONAVIRUSO mare capitală a lumii ar putea intra în carantină totală! Premierul,...

O mare capitală a lumii ar putea intra în carantină totală! Premierul, luat la rost de primarul orașului: Este inacceptabil! / Bucureștiul riscă să ajungă în aceeași situație

O mare capitală a lumii ar putea intra în carantină totală! Premierul, luat la rost de primarul orașului: Este inacceptabil! / Bucureștiul riscă să ajungă în aceeași situațieO mare capitală a lumii ar putea intra în carantină totală! Premierul, luat la rost de primarul orașului: Este inacceptabil! / Bucureștiul riscă să ajungă în aceeași situație

Prim-ministrul Marii Britanii refuză să introducă măsura de carantinare a Londrei, grav afectată de pandemia de coronavirus, deoarece Boris Johnson a fost acuzat de primarul Londrei că nu ia în considerate interesele cetățenilor, mai ales prin faptul că nu se consultă cu autoritățile locale.

Primarul Londrei Sadiq Khan i-a transmis un mesaj premierului Marii Britanii acuzând faptul că lipsa consultării cu Guvernul local al capitalei este una inacceptabilă. De asemenea, acesta a punctat că de la începutul pandemiei Guvernul britanic a luat decizii greșite sau le-a luat prea târziu iar această manieră trebuie să fie oprită.

Boris Johson a avut o întâlnire cu cancelarul Rishi Sunak în cursul săptămânii trecute în care au discutat despre posibilele măsuri care ar putea fi implementate astfel încât pandemia săfie ținută sub control, mai ales în contextul în care oficialii se tem de un nou record de infectări.

Măsurile luate în considerare includ și unele precum cele specifice carantinei, ruta M25 acționând ca o barieră în jurul capitalei. De asemenea, o altă măsură ar putea fi interzicerea persoanelor de a părăsi orașele sau pe cele în care locuiesc, cu zone întregi transformate în zone în care nu se poate intra.

Boris Johnson, luat la rost de primarul Londrei: Este inacceptabil

Cabinetul primului ministru a declarat că în strategia guvernului de „controlare” (n.r.a pandemiei) s-a stabilit că restricțiile pot fi impuse legăturilor de transport „dacă există o zonă care este afectată în mod deosebit”. Purtătorul de cuvânt al premierului a anunțat că nu a fost o posibilitate doar pentru Londra, deoarece orice locație ar putea fi supusă unor limitări similare.

Cifrele oficiale arată că zona cea mai afectată a capitalei este în prezent Hackney și City of London, cu 19,4 cazuri diagnosticate pentru fiecare 100.000 de persoane între 25 și 31 iulie. Este o rată mai mică decât cea din șapte din zece orașe din Greater Manchester, care a fost lovită săptămâna trecută de noi măsuri dure de lockdown pentru a ține sub controlul numărul din ce în ce mai mare al focarelor depistate.

Toate acestea vin în contextul în care Marea Britanie a înregistrat pe 3 august cele mai multe infecții cu coronavirus din ultimele șase săptămâni, după ce 938 de persoane au fost diagnosticate cu boala.

Într-o scrisoare trimisă de primarul Londrei lui Boris Johnson și președintelui consiliilor londoneze, Peter John, se specifică: „Am fost cu adevărat surprinși când am citit în ziarele de duminică că Guvernul a organizat o întâlnire săptămâna trecută în care s-au discutat scenarii referitoare la numărul din ce în ce mai mare de ifnectări raportate în Londra. Conform rapoartelor mass-media, planurile includeau utilizarea M25 ca un inel de carantină – sigilarea eficientă în afara orașului. Am fost surprinși deoarece astfel de planuri de urgență de anvergură au fost discutate și testate fără implicarea sau informarea guvernului londonez. În mod clar este total inacceptabil și un afront pentru Londra și londonezi”.

Guvernul lui Boris Johnson, acuzat că a luat măsuri greșite în pandemie

De asemenea, în scrisoare se specifică faptul că Guvernul a luat cu întârziere deciziile sau a luat decizii greșite, primarul punctând că acest lucru trebuie să fie oprit.

„Excluderea liderilor locali în acest fel nu ne va ajuta să controlăm virusul și trebuie să ne oprim acum”, a scris primarul Londrei pe Twitter.

Cabinetul primului ministru a anunțat că capacitatea de a impune restricții de călătorie a fost stabilită în strategia sa de prevenire a răspândirii coronavirusului, dar a negat că este un plan întocmit special pentru capitală.

Strategia de „controlare” stabilește „posibilitatea de a impune restricții de călătorie dacă există o zonă care este afectată în mod deosebit” – „Una dintre măsurile din cadrul acestei acțiuni ar putea include închiderea rețelelor locale de transport”, a spus purtătorul de cuvânt al prim-ministrului.

Funcționarii publici din Marea Britanie acuză conducerea că îi folosește drept „cobai” deoarece numărul cazurilor de infectare în rândul lor acrescut în ultimele zile.

În București au fost confirmate de la începutul pandemiei de coronavirus 6.208 infectări cu SARS-CoV-2 la o populație de aproape 2 milioane de oameni, potrivit ultimei raportări.Însă, ținând cont că mijloacele de transport în comun încep să fie din nou aglomerate iar oamenii să nu prea mai respecte mijloacele de prevenție, numărul intefctărilor ar putea continua să crească în perioada următoare. Toate aceste în timp ce în unele spitale COVID-19 nu mai există locuri, iar unii pacienți sunt trimiși la spitale din afara Capitalei.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
306 afisari

1 COMENTARIU

  1. In primul si in primul rand Bucurestiul are o populatie mult peste doua milioane pentru ca prea putini din cei veniti sa lucreze in Bucuresti si-au facut mutaie sau flotant, deci nu figureaza in Evidenta populatiei. In al doilea rand 6.000 de imbolnaviri de la inceputul pandemiei nu e asa de mult daca luam cifra corecta a populatiei. Chiar si asa, luand in calcul cifra oficiala a locuitorilor capitalei gradul de imbolnavire este in jur de 0,3%. O cifra mai mult decat rezonabila care cred ca face concurenta imbolnavirilor de gripa sezoniera in faboarea acesteia – adica cred ca numarul de imbolnaviri de gripa sezoniera este mai mare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger