AcasăȘTIRI EXTERNEO femeie, UMILITĂ când a vrut să închirieze un apartament: de ce...

O femeie, UMILITĂ când a vrut să închirieze un apartament: de ce i-a cerut proprietarul un test de sarcină

Președintele de bloc POATE intra într-un apartament fără ACORDUL tău! Ce riști dacă NU îi dai voie!

Goana după o locuinţă este în plină ascensiune şi în Germania, nu doar în România. Criza economică pe care o traversează Europa îi determină pe oameni să meargă spre închirierea unui apartament, şi nu spre achiziţionarea lui.

Problema este că proprietarii au început să ridice condiţii tot mai absurde.

I-a cerut femeii testul de sarcină

Unei femei care căuta un apartament de închiriat în Berlin i s-a cerut de către proprietar să arate dovada că nu așteptă un copil. Aşadar, Carla, care urma să se mute la Berlin pentru muncă și își căuta un apartament, a fost rugată de viitorul ei proprietar să dovedească că nu este însărcinată.

Germanca a spus că reacția ei inițială la solicitarea testului de sarcină a fost: „Despre ce naiba este vorba?”. Dar proprietarul nu glumea deloc. Carla a răspuns și a susținut că cererile sunt ilegale și discriminatorii.

Proprietarul apartamentului a răspuns spunându-i că, în calitate de proprietar privat, i s-a permis să stabilească orice condiții contractuale dorește. Bărbatul a adăugat: „Desigur, puteți solicita consultanță juridică. Și puteți depune o plângere dacă este necesar. Cu toate acestea, aceasta va fi respinsă”.

Carla a susținut că cerințele de aplicare încalcă legile din Germania. În cele din urmă, proprietarul a respins cererea de închiriere din cauza „acuzațiilor ilegale” ale Carlei și „comportamentului neadecvat față de proprietari”.

Chiriaşii, sfătuiţi să mintă

Un expert în drept comun a fost chestionat pe seama legitimităţii pretenţiei proprietarului. Conform legii, potențialii chiriași nu sunt obligați să răspundă.

Și dacă chiriașii nu sunt siguri dacă trebuie să dea un răspuns, „i-aș sfătui să mintă”, a spus avocatul respectiv. Acesta a adăugat că proprietarii nu pot invoca drept motiv de respingere a aplicaţiei faptul că respectivul chiriaş are deja sau urmrează să aibă un copil.

author avatar
Andrei Ștefan
841 afisari

8 COMENTARII

  1. ”Carla a răspuns și a susținut că cererile sunt ilegale și discriminatorii.”
    Ok, Carla sa doarma sub pod sau in parc pe banca!

    • mai „smith”
      -tu esti Kostyia Sugiuk din gara Bender,
      ala de sub pod:
      te-au prins mascatii????

    • ”O femeie, UMILITĂ când a vrut să închirieze un apartament” Eu de regula cer pi zda de la chiriase!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...
proger