AcasăȘTIRI EXTERNEO erupție solară puternică lovește, joi, 17 iunie, Pământul. Care sunt efectele

O erupție solară puternică lovește, joi, 17 iunie, Pământul. Care sunt efectele

furtuna solaraO erupție solară puternică lovește, joi, 17 iunie, Pământul. Care sunt efectele

NASA vine cu un avertisment pentru toți oamenii. Pământul urmează să fie lovit joi, 17 iunie, de o furtună solară.

O furtună solară de mari proporții care a erupt recent va lovi Terra cu viteza uimitoare de 600 de kilometri pe secundă cu gaze fierbinți și radiație corpusculare. Specialiștii au indicat faptul că este așteptat să producă perturbări ale comunicațiilor cu efect asupra avigației aeriene.

Specialiștii Agenției Americane a Oceanelor și Atmosferei spun că furtuna geomagnetică a fost generată de o explozie în zona sudică a Soarelui și ar putea produce fluctuații și ale rețelelor de electricitate și interferențe în comunicațiile prin satelit.

Furtuna solară va crea aurore superbe pe Pământ

Fluxul de gaze ar putea afecta migrația păsărilor, mai spun experții, citați de Daily Express. Furtuna solară este probabil suficient de puternică pentru a modifica aurorele. Singurul loc de pe Pământ de unde se pot vedea cu ochiul liber efectele acestui fenomen este din emisfera sudică, unde furtuna solară va da naștere unor aurore boreale impresionante – aurora australis.

Pe măsură ce magnetosfera este bombardată de vânturile solare, pot apărea lumini albastre uimitoare pe măsură ce acel strat al atmosferei deviază particulele.

Din fericire, fluxul geomagnetic este de intensitate scăzută și nu va provoca pagube majore pe Terra, dar NASA avertizează că ne apropiem de vârful actualului ciclu solar, care în 2025 va genera furtuni solare puternice care pot provoca daune considerabile pe Pământ.

Studiile anterioare au dezvăluit că Soarele eliberează o erupție solară extremă la fiecare 25 de ani în medie, ultima care a lovit Pământul a fost în 1989.

author avatar
Andreea Vlad
806 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger