AcasăȘTIRI EXTERNEO clădire emblematică din imperiul imobiliar al lui Donald Trump, pusă la...

O clădire emblematică din imperiul imobiliar al lui Donald Trump, pusă la pământ. VIDEO cu demolarea

trump plazaO clădire emblematică din imperiul imobiliar al lui Donald Trump, pusă la pământ. VIDEO cu demolarea / foto AP

Cazinoul Trump Plaza, aflat în Atlantic City, New Jersey, cândva un activ imobiliar cheie al fostului președinte american Donald Trump înainte de mandatul său la Casa Albă, a fost demolat miercuri.

Hotelul cu 39 de etaje și 906 camere a dispărut în câteva secunde într-o implozie controlată. Aproximativ 3.000 de batoane de dinamită au fost amplasate în interiorul clădirii. Imobilul s-a prăbușit în câteva secunde, iar operațiunea a decurs fără incidente, deși locul este înconjurat de alte clădiri.

Prima astfel de clădire în imperiul jocurilor de noroc de pe coasta de est, la acea vreme un simbol al succesului său, Trump Plaza a ajuns miercuri un morman de moloz.

Printr-o simplă apăsare de buton, implozia controlată s-a produs puțină după ora locală 09,00 (14,00 GMT). Un spectacol cu o simbolistică aparte, la mai puțin de o lună după plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă.

Cazinoul nu mai funcționa din 2014

La jumătatea lui iunie 2020, în acord cu Carl Icahn, primarul orașului, Marty Small, a anunțat demolarea fostului cazinou, după ce a sesizat justiția, apreciind că edificiul reprezintă un pericol.

foto Politicoeu

Marty Small a declarat că dispariția cazinoului „nu este despre Donald Trump. Nu este vorba de politică.” Actualul deținător, miliardarul Carl Icahn, nu a dezvăluit ce va construi pe locul rămas liber, potrivit voanews.com.

Donald Trump, un dezvoltator imobiliar extraordinar înainte de a câștiga prezidențialele în 2016, a deschis cazinoul în 1984. A fost locul a numeroase meciuri de box de înaltă calitate la care a participat. Trump Plaza s-a dovedit o adevărată gaură financiară, fiind părăsit din 2014.

author avatar
Andreea Vlad
258 afisari

1 COMENTARIU

  1. Avea bulina rosie, procedura corecta.demolarea.
    Aviz celor care vor consolidări în București

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger