AcasăȘTIRI EXTERNEO broască de 2,7 kg, capturată în Australia. Pădurarii, șocați de „monstrul...

O broască de 2,7 kg, capturată în Australia. Pădurarii, șocați de „monstrul toxic” – VIDEO

O broască de 2,7 kg, capturată în Australia. Pădurarii, șocați de „monstrul toxic”

Pădurarii australieni au găsit o broască bivol gigantică în tufișurile unui parc de coastă – un specimen maroniu, lung cât un braț de om și cântărind 2,7 kg.

Broasca a fost observată după ce un șarpe care se deplasa pe un drum i-a forțat pe ofițerii de protecție a vieții sălbatice să se oprească în timp ce treceau cu mașina prin Parcul Național Conway din Queensland, Australia, a declarat guvernul statului.

Un „monstru toxic”

„M-am aplecat și am prins broasca. Nu-mi venea să cred ce mărime și greutate avea”, a declarat Kylee Gray, ranger, descriind descoperirea amfibianului săptămâna trecută.

„O broască bivol de această mărime va mânca tot ce îi încape în gură, inclusiv insecte, reptile și mamifere mici”, a spus ea. Animalul, o specie invazivă, a fost luat și eutanasiat.

Broaștele bivol au fost introduse în Queensland în 1935 pentru a controla răspândirea anumitor gândaci, cu consecințe devastatoare pentru animalele sălbatice locale, infomează Boursorama.

Cu o greutate de 2,7 kg, aproape cât greutatea unui om nou-născut, broasca ar putea doborî recordul pentru cel mai mare specimen al speciei, a anunțat într-o declarație Departamentul de Mediu și Știință din Queensland.

Descrisă ca fiind un „monstru”, departamentul a declarat că ar putea ajunge la Muzeul Queensland. Din cauza mărimii sale, pădurarii cred că este o femelă.

Deși nu i se cunoaște vârsta, „pare să fi trăit de mult timp”, a declarat Gray, explicând că amfibienii au o speranță de viață de 15 ani în mediul natural.

Femelele de broască bivol pot produce până la 30.000 de ouă într-un sezon. Aceste animale sunt extrem de toxice, provocând dispariția locală a unora dintre prădătorii lor.

author avatar
Tudor Borcea
599 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger