AcasăȘTIRI EXTERNEO bătrână de 90 ani a trăit cu o avere de 25...

O bătrână de 90 ani a trăit cu o avere de 25 milioane de dolari agăţată pe perete! Muzeul Luvru se luptă s-o recupereze (VIDEO)

O bătrână de 90 ani, din Franţa a trăit, ani întregi, cu o avere agăţată pe perete. Fără să ştie adevărata valoare a tabloului, femeia a vrut să arunce „vechitura”.

Pictura „Christ Mocked” (Hristos batjocorit) realizată de pictorul florentin Cimabue a fost descoperită în casa unei femei în vârstă din orașul Compiegne în anul 2019

Ce este icoana „Hristos umilit”

„Hristos umilit” este o icoană realizată în tempera pe bază de ou şi fundal din aur pe o planşă din lemn de plop. Capodopera a fost descoperită întâmplător, în casa unei femei din Franța care nu îi cunoștea valoarea.

Femeia a vrut să arunce tabloul, dar cunoscătorii au salvat opera de artă. În cele din urmă, opera a fost vândută la licitație cu 25 de milioane de dolari și a ajuns în colecția privată a unor miliardari.

Datată din 1280, pictura a fost adjudecată la licitație în octombrie 2019, obținând aproape 24.2 milioane de euro, de peste patru ori valoarea estimată inițial.

Guvernul francez vrea să recupereze tabloul

Guvernul francez a intervenit pentru a bloca exportul operei, acordându-i statutul de „tezaur național”. Această decizie a menținut tabloul extrem de rar în țară timp de 30 de luni, perioadă în care guvernul a strâns fondurile necesare pentru a-l achiziționa pentru națiune.

Ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak, a anunțat că guvernul a achiziționat tabloul de la câștigătorul licitației și intenționează să-l transfere la muzeul Luvru pentru depozitare și expunere.

Cimabue este un artist italian și maestru al mozaicurilor, reprezentând școala florentină din perioada Duecento târzie. El este considerat o figură-cheie în arta italiană și a avut o influență semnificativă în perioada de tranziție dintre stilurile bizantin și gotic.

850 afisari

4 COMENTARII

  1. Ministru francez: Rima Abdul Malak. De fapt și-n echipa națională de fotbal sunt mai mulți negri. Francezi, of course.

    • Nu contează ce origine are. Important este faptul că acționează în favoarea statului al cărui „servitor” este , nu ca ai noștrii miniștrii care iși folosesc funcția pentru a se pune bine cu stăpânii de prin afara țării.

  2. Nu mai puneti botul la vrajeli penibile. Cica femeia ar fi vrut sa arunce tabloul… De ce sa arunci un tablou/icoana cu care ai stat toata viata in casa??? Goana dupa senzational naste articole jenante.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri