AcasăȘTIRI EXTERNEIsraelul rade de pe fața Pământului Fâșia Gaza. VIDEO cu bombardamentele aviației...

Israelul rade de pe fața Pământului Fâșia Gaza. VIDEO cu bombardamentele aviației lui Netanyahu

Turnul Al-Shorouk / foto: Reuters

Fâșia Gaza și Israel continuă războiul! Turnul Al-Shorouk este a treia clădire majoră din Gaza care a fost distrusă în conflictul militar dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas. Clădirea era sediul televiziunii palestiniene Al-Aqsa.

Armata israeliană a lansat nu mai puțin de 9 rachete asupra imobilului, care s-a prăbușit imediat.

Avioanele de luptă ale Israelului au lansat un tir de rachete asupra clădirii de peste 17 etaje, care găzduia numeroase instituții media, magazine, precum și apartamente de locuit, informează middleeasteye.net.

Conform sursei citate, un F-16 israelian a lansat asupra clădirii nu mai puțin de 9 rachete. Turnul Al-Shorouk a mai fost vizat de atacuri în timpul confruntărilor din 2014, însă a rămas în picioare. Atunci, însă, israelienii loveau clădirea punctual, distrugând anumite apartamente sau birouri. De această dată nu a mai fost cazul, clădirea fiind distrusă complet.

Fâșia Gaza, tir de rachete asupra Israelului

De partea cealaltă, miercuri seară, din Fâşia Gaza au fost lansate 130 de rachete către Israel. În urma atacurilor, cel puţin cinci persoane, inclusiv un copil de şase ani, au fost rănite. O femeie a murit în apropiere de capitala israeliană, mai mulți răniți au fost preluați de ambulanțe.

De asemenea, armata Israelului a atacat peste 500 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza, ucigând 53 de persoane, printre care lideri islamişti. În atacuri au mai fost rănite ale 320 de persoane.

author avatar
Andreea Vlad
785 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger