AcasăȘTIRI EXTERNENucleară la Casa Albă. Dovezi de fraudă fiscală în cazul lui Hunter...

Nucleară la Casa Albă. Dovezi de fraudă fiscală în cazul lui Hunter Biden / Droguri, alcool și trecut tulbure în Ucraina

Nucleară la Casa Albă. Dovezi de fraudă fiscală în cazul lui Hunter Biden / Droguri, alcool și trecut tulbure în Ucraina / Foto: printscreen

Anchetatorii au strâns dovezi de fraudă fiscală în cazul lui Hunter Biden, controversatul fiu al președintelui SUA, Joe Biden.

Anchete federale au fost deschise în 2018 cu privire la activitatea, inclusiv în străinătate, a fiului cel mic al lui Joe Biden, Hunter Biden.

Anchetatorii au dovezile

Agenții care investighează afacerile lui Hunter Biden, fiul actualului președinte american, au adunat dovezi de evaziune fiscală și urmează ca un procuror să decidă dacă îl va inculpa sau nu, relatează presa de peste ocean.

Anchete federale au fost deschise în 2018 cu privire la activitatea, în special în străinătate, a fiului cel mic al lui Joe Biden, un avocat și lobbyist în vârstă de 52 de ani cu un trecut tumultuos, amintește cotidianul The Washington Post.

Anchetatorii estimează de luni de zile că au suficiente dovezi pentru a-l urmări penal pe Hunter Biden pentru fraudă fiscală, a adăugat ziarul, citând surse anonime apropiate cazului. De asemenea, au stabilit că acesta a mințit atunci când a cumpărat o armă de foc, în 2018, potrivit acestor surse.

Procurorul federal din Delaware, unde locuiește Joe Biden și familia sa, trebuie să decidă acum dacă consideră că aceste dovezi sunt suficiente pentru a asigura o condamnare în cazul unui proces. Procurorul, David Weiss, a fost numit de fostul președinte republican Donald Trump, care a făcut din Hunter Biden una dintre țintele sale preferate, scrie 24 Heures.

Alcool, droguri și minciuni

Viața fiului lui Joe Biden, care s-a luptat mult timp cu dependența de droguri și de alcool, a ținut în mod regulat prima pagină a ziarelor și a fost adesea văzut ca o potențială piedică pentru cariera politică a tatălui său.

Înainte de alegerile din 2020, Donald Trump și susținătorii săi l-au criticat puternic pentru că a acceptat un mandat de director al grupului ucrainean de gaze Burisma în 2014, când Joe Biden era vicepreședinte și s-a implicat în dosarul Ucraina.

Presiunea exercitată de Donald Trump asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru a deschide o anchetă în această chestiune a dus la primul proces de destituire a acestuia în 2020.

Intervievat de Washington Post, avocatul lui Hunter Biden a denunțat sursele care au vorbit cu ziarul. Încălcarea secretului anchetei este „o infracțiune penală”, a declarat Chris Clark. „Procurorii ar trebui să cântărească nu doar probele furnizate de agenți, ci și pe cele furnizate de alți martori, inclusiv de cei ai apărării”, a adăugat el. „Ei nu trebuie să fie supuși la presiuni sau criticați pentru munca lor”.

author avatar
Tudor Borcea