AcasăȘTIRI EXTERNE„Nu vom livra absolut nimic, nici gaze, nici petrol, nici cărbune” /...

„Nu vom livra absolut nimic, nici gaze, nici petrol, nici cărbune” / Putin detonează nucleara energetică în Europa

„Nu vom livra absolut nimic, nici gaz, nici petrol, nici cărbune” / Putin detonează nucleara energetică în Europa / Foto: Kremlin.ru

Rusia nu va mai furniza petrol sau gaze țărilor care limitează prețul hidrocarburilor vândute de Moscova, a avertizat miercuri președintele Vladimir Putin, într-un moment în care Occidentul lucrează la o astfel de măsură.

Liderul de la Kremlin a declarat la un forum economic din Vladivostok (Extremul Orient rus) că plafonarea prețurilor „ar fi o decizie absolut stupidă”.

„Țările europene să-și revină”

„Nu vom livra absolut nimic dacă este împotriva intereselor noastre, în acest caz economice. Nici gaz, nici petrol, nici cărbune (…), nimic”, a adăugat el.

„Nu vom furniza nimic în afara cadrului contractelor” semnate cu țările importatoare, a declarat Putin în fața liderilor de afaceri ruși și asiatici. „Dar cei care încearcă să ne impună ceva nu sunt astăzi în măsură să ne dicteze ceva”, a spus el, informează Boursorama.

Liderul rus a făcut apel la țările europene să „își revină”, în condițiile în care în Occident se ridică voci care acuză Rusia că folosește energia ca pe o „armă”, ca represalii la sancțiunile legate de intervenția militară a Rusiei în Ucraina. Aceste acuzații au fost respinse miercuri de Vladimir Putin: „Alte prostii!”

Potrivit președintelui rus, europenii, confruntați cu creșterea prețurilor, „au mai multe soluții: fie subvenționează prețurile ridicate (ale energiei), (…) fie reduc consumul”. „Din punct de vedere economic, acest lucru este corect. Dar, din punct de vedere social, este periculos. Poate provoca o explozie”, a avertizat el.

„Este mai bine să respectăm obligațiile contractuale, regulile civilizate”, a susținut el. „Este imposibil să subminezi legile economice și obiective. Altfel, se vor întoarce la voi ca un bumerang”, a avertizat el.

author avatar
Tudor Borcea
985 afisari

11 COMENTARII

  1. Lloyd și companiile de asigurări din Londra nu vor mai asigura vapoarele, care fac transporturi de produse petroliere din sau spre Federația Rusă. Așa că rușii vor putea să troneze peste balta lor de petrol și să-și ardă gazele, pentru ca n-au conducte să-l exporte. Vor pune presiune pe goarna propagandei, cum fac și acum, fără să-i mai asculte nimeni. O națiune mare, împinsă de un dement ca Putin dincolo de granițele penibilului.

    • Draga tembelutz,

      Rusia si China pregatesc sistemul propriu de asigurare a nevlor si transporturilor maritime.
      Pupator de nemernicani ce esti. Mars!

    • Si Rusia poate crea companii de asigurari pentru navele sau incarcaturile proprii. Tu nu iti asiguri autoturismul la Lloyd ci la.o cirma romaneasca. Sa ramana Lloyd cu marfurile. brit.anice.

    • Bă, tu ești tâmpit sau doar retardat? Waxer zăbălos. Marș înapoi la tăpălabă, fie-ți-ar handicapatul să-ți fie. Și ia-i și pe nik și alex.

  2. Sa-si declare neutralitatea si sa nu mai sustina inamicii rusilor, adica asa cum fac Serbia si Ungaria, si poate pupa gaze la 400 euro.

  3. Azi e in cat in 7.Mai e 2 luni pana cand incepe frigul de nerezistat deci si sezonul rece, Europa trebuie sa-si finalizeze stocul de rezerve energetice-gaz petrol alimente carbune, petrol, grane, curent etc. Vara incepe sa se termine si ea. 2 luni e mult.

  4. Se-mpute treaba.
    Și asta datorita unor vaci retardate ca ursuleasa. Sau a boului de bidon senil.
    Acum, ce-i drept, și noi știm că cei doi sunt prea waxxeri ca să facă ceva de capul lor, dar cineva trebuie arătat cu degetul.

  5. Da, bai rusnacilor salbatici, taiati-le tot la obraznicii aia din Occidentul acela ateu si decadent, sa vedemcum o sa mai makane la iarna, cand o sa stea ca niste tampiti idioti inutili in frig, si cu foamea in gat !! Hai odata cu selectia naturala totala, scap numai care poate 🙂

  6. Enervare mare la postacii pro- ruși ca de obicei. Nimic despre ofensiva ucrainienilor? Va pute imbecililor ? Slava Ukraina

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger