AcasăȘTIRI EXTERNE„Nu vaccinării obligatorii, nu suntem cobai”. Macron, pălmuit cu seringa de Ziua...

„Nu vaccinării obligatorii, nu suntem cobai”. Macron, pălmuit cu seringa de Ziua Națională

„Nu vaccinării obligatorii, nu suntem cobai”. Macron, pălmuit cu seringa de Ziua Națională

Potrivit poliției, aproape 20.000 de persoane au manifestat, miercuri, 14 iulie,  în 20 de orașe din Franța împotriva măsurilor anunțate de președintele Emmanuel Macron privind prelungirii permisului sanitar și vaccinarea.

În timp ce Franța sărbătorea Ziua Națională, mii de persoane au manifestat la Paris, Toulouse, Marsilia, dar și la Lyon unde au avut loc tensiuni în centrul orașului.

„Împotriva dictaturii”, „împotriva pașaportului sanitar”

La Paris, mobilizările au început devreme, în timp ce avea loc tradiționala defilare militară pe Champs-Elysees, sub privirea lui Emmanuel Macron.

Peste 2000 de persoane au plecat în mars de la Piața Republicii și Piața Clichy. La orele după-amiezii, pe bulevardul Magenta, s-au produs incidente în momentul în care manifestanții au început să arunce cu pietre iar forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene.

„Împotriva dictaturii”, „împotriva paşaportului sanitar”, au scandat manifestanţii, în timp ce prefectura poliției a acuzat că aceștia nu au respectat traseul, au aruncat cu pietre și diverse obiecte și au dat foc pubelelor.

Yann Fontaine, un funcționar notarial în vârstă de 29 de ani, a venit de la Berry pentru a demonstra la Paris. Respingând eticheta de „conspiraționist”, acesta explică că „permisul sanitar este segregare”. „Macron se joacă pe temerile populației, este revoltător. În anturajul meu, știu oameni care se vor vaccina doar pentru a-și putea duce copiii la film, nu pentru a-i proteja pe alții de forme grave de Covid”, regretă el.

„Corpul meu îmi aparține”

Președintele Republicii a anunțat, luni, 12 iulie, restricții împotriva persoanelor care nu au un certificat sanitar care să ateste dacă au fost vaccinați împotriva Covid-19 sau că au fost testați negativ recent.

Certificatul sanitar va fi necesar pentru accesul în majoritatea locurilor publice. După anunțurile lui Macron, peste două milioane de francezi au făcut deja programări pentru vaccinare.

„Vaccinul care ni se oferă este încă în faza experimentală(…) Nu accept ca în Franța, țara libertăților, să fiu forțată să fac ceva ce nu vreau, că trebuie să-mi sacrific opinia și corpul meu: este corpul meu, îmi aparține”, a declarat Marie (30 de ani).

„Nu suntem cobai”

Potrivit poliției, 1500 de persoane au protestat la Toulouse și peste 1000 la Lyon, unde au avut loc tensiuni și incidente în centrul orașului. „Macron, dacă ai ști unde-ți punem noi vaccinul tău!”, s-a strigat la Toulouse.

La Lille, sute de persoane au scandat „Libertate, libertate”, „Nu vaccinării obligatorii”, „Nu suntem cobai”. Printre manifestanți au apărut și reprezentanți ai mișcării „Vestele Galbene”.

La Bordeaux, sute de persoane s-au adunat în centrul orașului și au participat apoi la un mars de protest. La Nantes, protestele au reunit 800 de persoane și la Rouen peste 700.

La Strasbourg, 500 de persoane, potrivit prefecturii, au manifestat în centrul orașului, strigând că „își apără drepturile și libertățile”. 1200 de oameni au protestat la Montpellier, 1000 la Marsilia și 800 la Annency, scrie France 24.

Proteste și în Grecia

Aproximativ 4.000 de persoane, potrivit poliției, au protestat miercuri seară, 14 iulie, în centrul Atenei, împotriva măsurilor guvernamentale anunțate luni pentru limitarea răspândirii variantei Delta a coronavirusului. „Spunem nu!”, „Demisia!”, au scandat manifestanții, dintre care unii au atacat jurnaliștii și fotografii, scrie Le Figaro.

Luni, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat obligația ca îngrijitorii și personalul caselor de bătrâni să fie vaccinați, sub amenințarea concedierii. De vineri, 15 iulie, și până la sfârșitul lunii august, locurile de divertisment, barurile, cinematografele și teatrele și toate locurile închise vor primi, de asemenea, doar persoanele care au fost vaccinate.

4,3 milioane de persoane sunt complet vaccinate în Grecia dintr-o populație de 10,7 milioane, însă guvernul se teme de o creștere a cazurilor și de supraîncărcarea spitalelor cu răspândirea variantei Delta. Grecia a înregistrat peste 2900 de cazuri noi de Covid-19 miercuri, comparativ cu doar 800 în urmă cu o săptămână.

author avatar
Tudor Borcea
1.722 afisari

5 COMENTARII

  1. Popoarele nu mai vor sa fie închise pentru o „pandemie” la comanda, din cauza unui virus produs în laborator si folosit ca arma biologica. Numai la englezi nu se mai termina lockdownul, pentru ca în caz contrar s-ar dezintegra UK. Concluzia, virusul este folosit după interes. Altfel este inexplicabila terminarea pandemiei în China si India și perpetuarea ei in UK.

  2. Criminalii lumii trebuie opriți! Genocidul trebuie să ia sfârșit! Atentatul la viețile noastre trebuie să se termine! Dictatorii lumii trebuie să dispară! OAMENII SĂ-ŞI APERE DREPTURILE ŞI LIBERTĂȚILE!

  3. Libertè Egalitè Fraternitè et Futè en Poponè! Les examples pour notre compatriotes. Macron vous voulez un vaccinè en toi Poponè?

  4. Bai, cat mintesc astia, acolo erau minim 50.000 in total, dar micile detalii nu sunt importante la prestitutii din mainstream media, aia se prostitueaza la comanda, in Occident presa de calltate a cam dat coltul demult, acum toti o fac pe bani, nu au treaba ordinarii aia cu nimic acolo, macar o sa aiba si francezii aia un mic razboi civil, ca oricum au prea multe no-go zone-uri, asa ca mai fragezesc si dintre imigrantii aia multi de negrii de nisip si din musulmanii aia cu capul patrat si mintea mult prea neteda !! 🙂 Macaroni, bai sclavete dosist al globalistilor, vezi ca Attali ala o sa iti dea teapa, astia numai se folosesc de tine, bai clovnule ambulant de 3 iepuroi, te-au huiduit de ziua voastra nationala mii de francezi, ceea ce e chiar foarte bine, bai macaronarule tampit, o sa vina rahatul peste voi, bai agariciule de actor ratat !! Covid Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger