AcasăȘTIRI EXTERNE„Nu ucrainizării Poloniei! Aici este Polonia, nu Ucropol!”. Demonstrații la Varșovia împotriva...

„Nu ucrainizării Poloniei! Aici este Polonia, nu Ucropol!”. Demonstrații la Varșovia împotriva guvernului pro-Zelenski – VIDEO

„Nu ucrainizării Poloniei”. „Aici este Polonia, nu Ucropol”. Demonstrații la Varșovia împotriva guvernului pro-Zelenski - VIDEO

O demonstrație sub sloganul „Nu ucrainizării Poloniei” a avut loc sâmbătă în centrul capitalei Varșovia.

Evenimentul a fost organizat de partidul naționalist polonez „Confederația Coroanei Poloneze”.

„Aici este Polonia, nu Ucropol”

Acțiunea a reunit câteva sute de persoane purtând  cu steaguri ale Poloniei și banere pe care scria: „Aici este Polonia, nu Ucropol”, „Președintele a făcut mai multe pentru ucraineni într-o lună decât în șapte ani pentru polonezi”.

Protestatarii au cerut guvernului să „nu mai sponsorizeze războiul altcuiva”. „De ce ar trebui un polonez să cedeze locul unui ucrainean la coadă pentru a merge la medic?”, „Amintiți-vă de Volânia”, se mai putea citi pe bannerele manifestanților, cu referire la masacrarea etnicilor polonezi de către Armata Insurecțională Ucraineană în 1943-1944.

Manifestanții s-au îndreptast apoi spre Palatul Prezidențial.

„Nu e loc pentru Bandera aici”

Liderii protestului au subliniat amenințările actuale reprezentate de afluxul masiv de cetățeni ucraineni în Polonia. Potrivit acestora, în Polonia există astfel de norme de drept care îi plasează pe ucraineni într-o poziție privilegiată în comparație cu polonezii, informează Political Lore.

De asemenea, potrivit organizatorilor demonstrației, guvernul polonez închide ochii la manifestările și la atitudinea negativă a ucrainenilor față de Polonia și față de polonezi. „Nu e loc pentru Bandera aici”, au scandat manifestanții, referindu-se la Stepan Bandera, erou ucrainean, politician fascist, împotriva polonezilor, românilor și evreilor.

În același timp, organizatorii demonstrației au subliniat că nu au fost împotriva ajutorării ucrainenilor, ci împotriva politicii autorităților poloneze în acest domeniu.

author avatar
Tudor Borcea
1.926 afisari

16 COMENTARII

  1. Aceste resturi umane de nazisti ucraineni trebuie trimiti in Ucraina ,numai prostii primesc pe acesti viermi slugile NATO

  2. N-ati vrut sa ascultati de nimeni nici de ambasadorul Matlock care stia situatia ca rusii nu vor accepta NATO in gardul Moscovei.Asta e Europa condusa de lacomi si nebuni care nu se mai satura de razboaie.Polonezii sunt victimele propriilor conducatori,exact ca si noi romanii

  3. Doar vitele mioritice nu protestează, ele doar zac în staul și rumegă. Păi la fel e și situația și la noi, guvernanții nefăcând nimic pentru noi ci doar pentru străini.

  4. Vrajeala multa si propaganda rusa pe acest site. Diferenta de religie si limba dintre polonezi si ucraineni este ca un zid de 12 m.

    • Faraoane, așa-i. Tu marș și citește ge4p0ulimedia, că acolo este propagandă waxeristă, leghebetistă și pro-cioloveci naziști. Exact pentru tăpălăbarii în cuget și simțire.

      • Barbete lasa-l bre, el aici e la scârbici, amărâtu’ câștigâ și el o pâine amară, vai mama lui !

      • Nu sunt vaccinat, terminatule! Eu nu am avut nici un bocanc pe gat care sa ma intepe, fac pariu ca tu esti, altfel te concedia de pe postul de portar de la Kaufland si ai rate la Provident. Urla foamea in tine si nu mai ai nici dantura.

        • Mesteci aceleasi stereotipii.

          Te ai uitat in gura lui Vlad Nistor (era baiat bun cand #kondensatorii erau la putere) ?

          Cati dinti mai are ?

          Oamenii nu merg la dentist pt ca hotii de la putere dau spagi grase la toate Portile existente in prezent.

          Suntem exact ca pe vremea dominatiei turcesti: dam bani, grane, lemne, femei, copii, pamant…

          Aia de ii apreciezi tu sunt ca lubenita, verzi pe afara (de ecologisti ce sunt) si rosii pe interior (de comunostizi / nazisti ce sunt).

          Daca ti sare mustarul din nas ca i-am etichetat nazisti, gandeste-te cum se chema partidul lui Hitler si ce culoare avea steagul germanikai ?

  5. POLONEZII AU C…IE , NOI AVEM SPONDILOZA CERVICALA DE ATATEA PLECACIUNI, AVEM RANI IN GENUNCHI, DE ATATA PUPAT IN CUR SI NU NUMAI……IAR DESPRE ACESTE JEGURI DE UCRAINENI CE MAI E DE SPUS? TRANSATI IN LABORATOARELE DE PE TERITORIUL TARII LOR, DE PRIETENII LOR OCCIDENTALI, DOAR NU DE RUSI……

  6. Lasa ca ies rusii in strada Barbule si pt noi. Intr-un comisariat ba mai mult s-a tras. Iar la frontiera cu Georgia(Georgia rusa nu americana) i coada mai mare de la Bv la Campina sambata iarna pe DN1… sa fuga de arcanul lui Putin peste 50 km masini pe 4 – 5 randuri. Putin a tremis T90 in zona…

  7. „De ce ar trebui un polonez să cedeze locul unui ucrainean la coadă pentru a merge la medic?”
    -in Bucuresti sint medici ucrainieeni,
    mai multi decat credeti
    (nu de ieri de azi).

  8. Da, bai polacilor, dati-le numai pwule in gura la toti ukro-na-zi, si la toti sustinatorii regimului azovist-banderist al lui Zdelinski de Kiev 🙂 Bai, numai banane sa le trimiteti la toti zeii aka cimpanzeii banderisti de la Kiev, sa se sature in fiecare zi 🙂 Ha ha ha 🙂 Sa vedeti voi acum se spume o sa faca acum latraii amerlocilor de la Kiev, numai zertifikate verzi pe pereti o sa vada salbaticii aia de azovisti ukro-na-zi 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Zdrelinski Not Macht Frei 🙂

  9. Corect. Politica Poloniei de a susține Ucraina lui Zelinschi cu orice preț e o greșeală total antipoloneză. La fel e la noi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger