AcasăȘTIRI EXTERNE„Nu mai trebuie să livrăm tunuri Ucrainei”. Dreapta franceză nu se aliniază...

„Nu mai trebuie să livrăm tunuri Ucrainei”. Dreapta franceză nu se aliniază politicii SUA / „Ne asumăm riscuri”

„Nu mai trebuie să livrăm tunuri Ucrainei”. Dreapta franceză nu se aliniază politicii SUA / Foto: Facebook

Franța ar trebui să înceteze să mai livreze tunuri autopropulsate Caesar Ucrainei, deoarece nu poate „ajuta Ucraina în detrimentul propriei securități”, a declarat Marine Le Pen.

Întrebată la CNews dacă Franța ar trebui să înceteze să mai livreze aceste arme Kievului, Marine Le Pen, lidera deputaților partidului Rassemblement nationale (extrema dreaptă) reputat ca apropiat de Rusia, a răspuns: „Da, cred asta”.

„Ne asumăm un risc pentru securitatea noastră internă”

18 tunuri autopropulsate Caesar, nava amiral a artileriei franceze, cu o rază de acțiune de 40 de kilometri, au fost trimise în Ucraina, iar alte șase ar putea urma în curând.

„Să ajutăm Ucraina în limita mijloacelor noastre este un lucru onorabil, dar nu putem face acest lucru în detrimentul propriei noastre securități, a securității propriului nostru popor”, a declarat lidera extremei drepte din Franța, scrie Le Figaro.

„Toate echipamentele care sunt transferate astăzi în Ucraina sunt echipamente care lipsesc Franței”, iar „a livra echipamente grele, de care armatele noastre au nevoie, înseamnă să slăbim și să ne asumăm un risc pentru securitatea noastră internă”, a adăugat ea.

Cu toate acestea, Marine Le Pen a declarat că este în favoarea „transmiterii de know-how, instruire, echipament de protecție, veste antiglonț” către armata ucraineană.

Marine Le Pen a estimat că „nu suntem în măsură, se pare, astăzi, să ducem războiul la nivelul de eficacitate care ar trebui să fie cel al armatei noastre, al know-how-ului său, al capacităților sale umane”.

author avatar
Tudor Borcea