AcasăȘTIRI EXTERNE„Nu mai avem nevoie de Occident”. Moscova face anunțul de care se...

„Nu mai avem nevoie de Occident”. Moscova face anunțul de care se teme tot Vestul / Alianța care va schimba totul

„Nu mai avem nevoie de Occident”. Moscova face anunțul de care se teme tot Vestul / Alianța care va schimba totul / Foto: Facebook

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat luni că Moscova va analiza ofertele de restabilire a legăturilor cu Occidentul și se va gândi dacă acest lucru este necesar, dar se va concentra pe dezvoltarea legăturilor cu China.

„Dacă ei (Occidentul) vor dori să ofere ceva în ceea ce privește reluarea relațiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom avea nevoie sau nu”, a declarat Lavrov într-un discurs, potrivit unei transcrieri de pe site-ul ministerului de Externe. El a mai spus că obiectivul Moscovei în prezent este de a dezvolta în continuare legăturile cu China.

„Poziția de dictator” a Occidentului

„Acum că Occidentul a adoptat o «poziție de dictator», legăturile noastre economice cu China vor crește și mai repede”, a declarat Lavrov, scrie Swissinfo. Pe lângă veniturile directe pentru bugetul de stat, ne oferă posibilitatea de a implementa proiecte de dezvoltare a Orientului Îndepărtat și a Siberiei de Est”, a declarat ministrul.

„Cea mai mare parte a proiectelor cu China evoluează și se implementează chiar acolo. Aceasta este o oportunitate pentru noi de a ne realiza potențialul în sfera înaltei tehnologii, inclusiv în segmentul energiei nucleare, și în întreaga gamă de alte sfere”, a adăugat el.

Relațiile dintre Moscova și Beijing se bazează pe documente doctrinare care „caracterizează (aceste) contacte ca fiind parteneriatul strategic și interacțiunea cu multiple aspecte”, a declarat înaltul diplomat rus. „Avem granița lungă cu Republica Populară Chineză și interese comune în apărarea principiilor de echitate și a ordinii mondiale multipolare în afacerile internaționale. Beneficiul economic reciproc este evident”, a subliniat Lavrov, scrie Tass.

„Rusia se va baza doar pe ea însăși”

Rusia se va baza doar pe ea însăși și pe acele țări care și-au dovedit fiabilitatea și care nu „dansează după cum cântă alții”, a declarat Lavrov. „Dacă țările occidentale se răzgândesc și sugerează formate de cooperare, ne vom gândi și noi”, a spus el, adăugând că, dacă Occidentul vrea să ofere ceva Rusiei în ceea ce privește reluarea relațiilor, Moscova se va gândi de două ori dacă are nevoie de așa ceva.

De asemenea, a subliniat că este extrem de important pentru Rusia să fie independentă în domenii de importanță critică. „Nu lucrăm doar la înlocuirea importurilor. Trebuie să încetăm să mai depindem în vreun fel de livrările de orice din Occident pentru a asigura dezvoltarea unor sectoare de importanță critică pentru securitatea, economia și sfera socială a țării noastre”, a declarat Lavrov.

author avatar
Tudor Borcea
1.780 afisari

14 COMENTARII

    • si de a ta, costele… esti perfectul consumator indobitocit de occident. Crezi ca aici e vreo lumina? Vino si stai aici, la New york, sa vezi si tu ce inseamna dictatura deghizata.

      • Orc tembel Moscova nu este New York.
        Probabil dupa 5 pahare de votca te visezi la New York.

  1. Apăi Lavrov dragă, bine faceți. Asta în care trăim noi nu e civilizație ci iadul pe pământ, iadul cu „valorile” lui: minciuna, dezmățul, furtul, înșelătoria și crima.

  2. Rusia nu are nevoie de relatie cu occidentul care se auto distrug in frunte cu drogatii amerlicani ,NATO este superior Rusilor la drogat ,la pedofilie ,la crima organizata si la operatii transgender Victorie pentru Rusia care trebuie sa invinga Diavolul drogat si pedofil

  3. Rusia face concurență, de pe acum, ca izolare, Coreei de Nord. Într-o lume a interdependențelor, înclinațiile spre autarhie sunt sinucigașe. Tot potențialul de dezvoltare e îngropat sub faldurile tendintelor imperiale de a-și mari teritoriu, prin forța armelor. Sunt încercări deșarte, bezmetice, nemăsurate și iresponsabile. Vor muri îngropați de pretențiile bolnave de a guverna lumea. Vor culege ce au semănat – sapă de lemn, pentru cel puțin două generații.

    • Globalizarea este interesul pseudoelitelor de a conduce intreaga lume. Rusia are capacitatea de a se izola de occident, iar autarhia inseamna independenta, nu auto-ingropare. In plus, Rusia este in BRICS, care reprezinta o forta economica suficient de mare pentru a contrabalansa vestul. Odata ce renunta la dolar, capacitatea vestului de a impune sanctiuni, de a bloca bani si pune sechestru pe bunuri (in mod discretionar si fara decizia vreunei instante) va fi de domeniul trecutului.

  4. Speram ca relatiile se vor putea relua dupa ce se desfiinteaza Nato si UE. Rusia este parte in europa, multi sant albi crestini, cum poate fi vestul asa imbecil?

    • Cu creștinismul las-o mai moale ca măcăne. Rușii sunt doar niște bieți sectanți extremiști ortodocși. Animați de gânduri de mărire imperială defazată.

  5. Rusia nu este așa de dependenta de ”lumea civilizata”, care intre noi fie spus a luat-o rău pe arătură, cum este aceasta lume dementa de Rusia, fie si numai daca avem in vedere resursele energetice, fără a mai vorbi de multe altele, alimente, lemn, tot felul de minerale. Precedent exista. In 2014 sau aplicat si atunci multe sancţiuni printre care si la alimente, inclusiv cereale. După 8 ani Rusia a devenit cel mai mare exportator de grâu al planetei, cu 42,6 mil. tone, Ucraina cu 22,2 mil. Si acum sancțiunile vor determina Rusia sa se bazeze pe producția proprie, si are toate condițiile pentru a realiza acest lucru. O serie de factori favorizează aceasta operațiune. In primul rând are resurse naturale din belșug, atât la suprafața cât si in subteran. Are si expertiză tehnică de vârf care face posibilă valorificare acestor resurse. O demonstrează marile realizări in multe domenii, precum tehnologia spațiala, care înglobează cunoștințe de cel mai înalt nivel, tehnologia militara, care este așijderea. Daca le lipsește ceva, problema nu este ca nu pot sa facă, până acum nu au avut nevoie de a produce cipurile, de ex., ci in cât timp vor recupera decalajul. Să nu uitam ca in acest domeniu are aliați pe chinezi, mari producători de asemenea dispozitive. Deci să nu ne îngrijoreze rușii, ei îşi vor rezolva rapid problemele, știu cum să o facă si pot să o facă. Problema esențiala este daca ” lumea civilizata ” poate trai fără Rusia. Cum poți sa-ti rezolvi , daca nu rapid, măcar într-o perioada relativ scurta, aprovizionarea cu gaze, petrol, unde sunt cei mai mari producători mondiali, cărbune, cereale, îngrășăminte minerale, unde sunt producători de top ?. Eliminând aceasta sursa de aprovizionare se dă peste cap întreaga economie mondiala. Rusia are cui vinde, China abia asteapta să o faca, dar occidentul nu are de unde să cumpere. Si acest lucru nu se va reflecta numai in inflație ci si in recesiune economica, mai grava decât cea din 1929, Marea Criza, cu efecte devastatoare asupra nivelului de trai din aceste tari, care nu mai vor sa accepte scăderea acestuia, după scăderile provocate de pandemie. Rezultatul va fi apariția unor mari mișcări sociale, cu rezultate imprevizibile, tocmai in aceste tari, obișnuite cu un nivel de trai ridicat, bazat in buna măsură pe accesul la resurse accesibile, atât fizic cât si ca preț, din hulita Rusei. Lovitura va fi așa de grea încât toata străduința mass media aservita nu va mai fi capabila să manipuleze masele, pentru potolirea lor, prin manipulări grosolane. De altfel mass media si-a pierdut foarte mult din credibilitate, o data cu pandemia, culminând cu minciunile si manipulările ocazionate de războli din Ucraina. In concluzie, ne așteaptă zile negre, mult mai negre pentru Vestici, decât pentru ruşi, ei fiind obișnuiți cu asemenea lovituri, ultima fiind cea di timpul ” regimului democratic ” din vremea lui Elțîn, mult lăudat de occident.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger