AcasăȘTIRI EXTERNE„Nu lingeți broaștele halucinogene”. Alertă în parcurile naționale din SUA. Ce este...

„Nu lingeți broaștele halucinogene”. Alertă în parcurile naționale din SUA. Ce este râvnita „moleculă a lui Dumnezeu”

„Nu lingeți broaștele halucinogene”. Alertă în parcurile naționale din SUA. Ce este râvnita „moleculă a lui Dumnezeu” / Foto: printscreen

Serviciul Parcurilor Naționale din SUA a îndemnat recent vizitatorii să nu lingă pielea broaștei deșertului Sonoran, cunoscută pentru veninul său psihedelic.

Broasca cu pielea de culoare verde-oliv sau maroniu pestriț, lungă de aproximativ 18 cm și una dintre cele mai mari din Statele Unite, secretă substanțe toxice cu efecte halucinogene râvnite.

„Molecula lui Dumnezeu”

„Vă puteți îmbolnăvi dacă atingeți broasca sau dacă îi ingerați otrava”, au avertizat parcurile naționale americane pe contul lor de Twitter.

„La fel ca în cazul majorității speciilor pe care le întâlniți într-un parc național, fie că este vorba de un melc, o ciupercă necunoscută sau o broască mare cu ochi care strălucesc în întuneric, vă rugăm să vă abțineți să le lingeți”, au adăugat autoritățile.

Avertismentul nu a precizat câți oameni ling aceste broaște, care trăiesc în nordul Mexicului și în sud-vestul SUA, dar această practică a fost prezentată în seriale de animație precum „The Simpsons” și „The Griffins”, scrie TVA Nouvelles.

Pentru a se apăra de prădători, ele secretă o substanță numită „5-MeO-DMT”, supranumită „molecula lui Dumnezeu”, care este un drog psihotropic halucinogen.

Personalități publice, cum ar fi campionul de box Mike Tyson, au vorbit despre utilizarea acestei substanțe în scopuri terapeutice, recreative și chiar spirituale.

Experiența durează de obicei între 15 și 30 de minute și este considerată foarte intensă. Dar substanța poate fi periculoasă și pentru oameni, potrivit oamenilor de știință.

Vânată în masă pentru pielea sa, broasca deșertului Sonoran a ajuns deja aproape pe cale de dispariție în California, potrivit unui articol din New York Times publicat în martie.

 

author avatar
Tudor Borcea
958 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger