AcasăȘTIRI EXTERNERusia și Ucraina, puse la pământ de CICLONUL care a măturat și...

Rusia și Ucraina, puse la pământ de CICLONUL care a măturat și România! – VIDEO

sursa foto: captură video X (Twitter)

Nu doar zone din România s-au confruntat, recent, cu furia naturii – cu ninsori, viscol și drumuri închise de vremea rea și mașini rămase blocate din cauza intemperiilor. O furtună de proporții s-a abătut asupra sudului Rusiei şi peninsulei Crimeea, cauzând întreruperi majore ale alimentării cu energie electrică, dar și alte pagube.

Așadar, nu doar în România vremea capricioasă a dat bătăi de cap locuitorilor, dar și autorităților.

Aproape o jumătate de milion de oameni au rămas fără energie electrică după ce o furtună din zona Mării Negre a inundat drumuri, a rupt copaci și a doborât liniile electrice în Crimeea, a anunțat agenția de știri de stat rusă Tass, potrivit AP.


A ajuns să fie numită „Furtuna secolului”

Rafale violente ale vântului și valuri uriaşe au acoperit autostrăzile. Totul, după ce o furtună s-a abătut asupra sudului Rusiei şi peninsulei Crimeea, provocând întreruperi majore ale alimentării cu energie electrică, au anunţat luni, 27 noiembrie, autorităţile locale din această ţară, citate de AFP.

sursa foto: captură video X (Twitter)

Potrivit serviciilor de salvare şi intervenţie, intemperiile, denumite „furtuna secolului” şi „mega-furtună” de mass-media rusească, au început să facă ravagii duminică.

În regiunea Krasnodar, în care se află Soci şi Anapa, staţiuni balneare populare în rândul rușilor, sute de copaci şi numeroase construcţii metalice amenajate pe plaje au fost smulse de vânt în noaptea de duminică spre luni, rănind mai multe persoane, a anunţat agenţia locală a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia.

Rafale de 144 km/h

Furtuna a lovit și sudul Rusiei, valurile Mării Negre inundând stațiunea Soci. Furtuna a smuls acoperișul unei clădiri de 5 etaje din Anapa și a avariat case și școli din Kuban, conform AP.

Și tot furia naturii, furtuna „secolului” cum a ajuns să fie denumită, a făcut ca mai multe regiuni din Crimeea să declare stare de urgență, după ce a devenit cea mai puternică înregistrată în ultimii 16 ani, cu viteze ale vântului atingând 144 km/h, potrivit declarațiilor făcute de Tatyana Lyubetskaya, un oficial instalat de Rusia la departamentul de monitorizare a mediului din Crimeea.


În Crimeea, apa din Marea Neagră a acoperit autostrăzi, televiziunea rusă difuzând imagini cu valuri care se spărgeau lovindu-se de automobile care încercau să circule pe drumuri acoperite de apă.

author avatar
Andrei Coman