AcasăȘTIRI EXTERNE„Nu credeți toate minciunile”. Ce le-a spus Putin mamelor soldaților trimiși în...

„Nu credeți toate minciunile”. Ce le-a spus Putin mamelor soldaților trimiși în Ucraina

„Nu credeți toate minciunile”. Ce le-a spus Putin mamelor soldaților trimiși în Ucraina / Foto: printscreen

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, vineri, în timpul unei întâlniri cu mamele soldaților trimiși în Ucraina, că „împărtășește durerea” celor care și-au pierdut fiii, îndemnându-le să nu creadă „minciunile” despre „operațiunea militară” din această țară.

În timp ce rude ale soldaților ruși denunță pe rețelele de socializare condițiile în care unii sunt trimiși pe câmpul de luptă, Vladimir Putin s-a întâlnit cu mame ale soldaților care luptă în Ucraina.

„Viața este mai complicată decât la televizor”

„Fiii voștri sunt adevărați eroi”, „grație rolului vostru matern și al soților voștri”, a început Vladimir Putin, în fața unei mese la care au fost invitate mame ale soldaților, la Kremlin.

„Vreau să știți că eu, personal, toți liderii țării, împărtășim această durere. Știm că nimic nu poate înlocui pierderea unui fiu”, a declarat Vladimir Putin. „Viața este mai complicată decât ceea ce vedeți la televizor sau pe internet (…), există multe minciuni”, a adăugat președintele rus, în timp ce rude ale soldaților denunță pe rețelele de socializare condițiile în care unii sunt trimiși în luptă, scrie Le Parisien.

„Acest lucru a fost întotdeauna cazul, dar ținând cont de tehnologiile moderne, a devenit și mai vizibil și mai eficient”, a adăugat Putin, denunțând „atacurile informaționale”.

Președintele rus le-a asigurat pe mamele soldaților ruși cu care s-a întâlnit că nu regretă lansarea „operațiunii militare speciale” a Rusiei împotriva Ucrainei. El a reiterat că acest război a marcat un moment decisiv în care Rusia a ținut piept aroganței umilitoare a Occidentului.

Ultima dată, Rusia și-a făcut publice victimele la 21 septembrie, când ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că 5.937 de soldați ruși au fost uciși. La 9 noiembrie, cel mai înalt general american a estimat că Rusia și Ucraina au avut fiecare peste 100.000 de soldați uciși sau răniți.

author avatar
Tudor Borcea