AcasăȘTIRI EXTERNE„Noul val Covid-19 va eclipsa toate valurile precedente”. Germania se pregătește la...

„Noul val Covid-19 va eclipsa toate valurile precedente”. Germania se pregătește la o revenire masivă la telemuncă

„Noul val Covid-19 va eclipsa toate valurile precedente”. Germania se pregătește la o revenire masivă la telemuncă

Al cincilea val al epidemiei se anunță a fi cel mai important de la apariția Covid-19 în Germania.

Potrivit unui proiect de lege, Germania va reveni masiv la telemuncă, reintroducerea muncii într-un alt loc decât la sediul angajatorului, care a fost ridicată la începutul lunii iulie, intervenind în momentul în care țara se confruntă cu o resurgență îngrijorătoare a epidemiei.

Record de infectări în cea mai populată țară europeană

Numărul de infectări și decese a crescut brusc de la jumătatea lunii octombrie, într-o țară în care rata de vaccinare abia depășește 67%. Cu 289 de cazuri la 100.000 de persoane, rata de infectare a atins duminică, 14 noiembrie, un nou record în cea mai populată țară din Europa, potrivit agenției de sănătate a Institutului Robert-Koch (RKI).

„Valul Covid-19 care va veni va eclipsa toate valurile precedente”, a declarat pentru săptămânalul german Bild am Sonntag primul ministru al landului Saxonia, Michael Kretschmer, a cărui regiune este în prezent printre cele mai afectate.

Potrivit proiectului de lege de revenire la telemuncă,  angajatorii germani vor fi nevoiți să ofere posibilitatea de a lucra de acasă în lipsa unui „motiv profesional convingător” pentru a veni la birou, scrie AFP.

Oricine va merge la muncă va fi, de asemenea, rugat să demonstreze că este vaccinat sau are un test negativ. Guvernul are în vedere, de asemenea, limitarea accesului la anumite evenimente pentru cei vaccinați sau pentru cei care s-au vindecat de boală și pot prezenta un test negativ, potrivit presei germane.

Proiectul de lege este de așteptat să fie prezentat Bundestagului, camera inferioară a parlamentului, spre aprobare, joi, înainte de a fi semnat, vineri, de camera superioară.

author avatar
Tudor Borcea
371 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce uita sa le re-aminteasca regimul nazist din Germania Nou-Anormala Nazista e ca cei ajunsi in spitalele lor Soylent Green sunt acum cei dublu vaxxinati in cap, nu mai merge cu vrajeala, bai hitleristilor retardati !! Bai, hipsterilor si trotinetistilor dementi din Hitleria 2.0, elitele tocmai au stabilit ca e mai bine intai sa se ocupe de voi, adic ain sensul chia acela, stiti si voi, adica de a va termina, adica o sa fiti cam Kaputt dupa iarna asta, iar dupa aceea vor trebui sa se ocupe si de rebelii anti-sistem, dar aia le-o vor da sus, adica vor duce cu ei un frumos razboi urban de gherila totala !! Jos Maskarada Nazista 2.0 !! Libertate !! Libertate !! Libertate !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger