AcasăȘTIRI EXTERNENoul aeroport din Berlin, inaugurat după “modelul” metroului bucureștean

Noul aeroport din Berlin, inaugurat după “modelul” metroului bucureștean

Berlin Brandenburg Airport – BER va fi inaugurat în data de 31 octombrie 2020, cu nouă ani mai târziu şi costuri mult superioare estimărilor iniţiale, a anunţat directorul general al acestui proiect, Engelbert Luetke Daldrup.

După 8 ani de chinuri, în România s-a terminat epopeea Magistralei 5 de metrou –Drumul Taberei, dar spre deosebire de Klaus Iohannis, prezent să taie panglica, Daldrup a precizat că „nu există niciun motiv să ne lăudăm după atâția ani de întârzieri” și “nu va avea loc o mare sărbătoare, doar o deschidere”. Amânarea repetată a  datei de inaugurare și prelungirea lucrărilor de construcții au dus la creșterea costurilor până la 6,5 miliarde de euro, evaluate initial la 1,7 miliarde.Terminalul 1 al acestui aeroport amplasat în zona de sud a Berlinului se va deschide dată cu aterizarea primelor avioane aparţinând companiilor Lufthansa şi EasyJet. Tot atunci vor fi deschise şi o serie de magazine, precum şi un birou de turism.

De asemenea, actualul aeroport Schonefeld, amplasat şi el în sudul capitalei Germaniei, ar urma să devină în timp Terminalul 5 al aeroportului BER, iar alte terminale nu se vor deschide decât abia anul următor ca urmare a reducerii activității provocate de pandemia de coronavirus. Primele zboruri comerciale de pe BER ar urma să fie asigurate începând cu dimineaţa zilei de 1 noiembrie de EasyJet, spre o destinaţie care nu a fost încă stabilită. Totodată, legătura cu trenurile S-Bahn ar urma să fie asigurată încă din 25 octombrie. Totuși, analiștii au avertizat că există riscul ca, încă de la inaugurare, BER să fie prea mic pentru a face faţă numărului de pasageri, în contextul în care Aeroportul Tegel îşi va închide porţile pe 8 noiembrie, după un ultim zbor asigurat de compania Air France cu destinaţia Paris. Cu peste 24 de milioane de pasageri în 2019, Tegel (construit în doar 90 de zile de muncitorii germani şi forţele aliate franceze şi americane în timpul blocadei Berlinului de Rusia sovietică în 1948-1949) este al patrulea cel mai frecventat aeroport din Germania după cele de la Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
283 afisari

1 COMENTARIU

  1. macar nemtii au facut un aeroport in 9 ani !!..dar infractorul din brasov n-a reusit in cinci ani sa repare podul Fartec lung de 100 de metrii ..altii in 5 ani au facut sute de kilomerti de autostrada ..nu e un pod aiurea ,ci legatura cu DN13 !!!…SE MAI MIRA CA NU L-AU VOTAT BRASOVENII…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger