AcasăȘTIRI EXTERNENoua Zeelandă își concediază vrăjitorul oficial

Noua Zeelandă își concediază vrăjitorul oficial

Noua Zeelandă își concediază vrăjitorul oficial

După mai bine de treizeci de ani de servicii loiale, vrăjitorul Ian Brackenbury Channell (88 de ani) din Christchurch, al treilea oraș ca mărime din Noua Zeelandă, a fost forțat de consiliul municipal să demisioneze. 

Ian Brackenbury Channell era o celebritate a orașului, iar turiștii veneau din toate părțile să-l vadă adresându-se mulțimilor în haina sa neagră, cu barba lungă, părul ciufulit, și cu o pălărie ascuțită pe cap.

„Magia nu se mai potrivește cu imaginea orașului”

Magicianul era implicat în mai multe lupte cu politicienii pentru a împiedica ca „sufletul orașului să fie atacat”. Era solicitat să facă vrăji pentru a influența rezultatele marilor meciuri de rugby sau pentru a efectua un dans ritualic pentru a aduce ploaia în Australia.

„Este o decizie dificilă de a pune capăt acestui contract”, a declarat Lynn McClelland, deputat în Consiliul municipal din Christchurch. „Consiliul îi este recunoscător pentru contribuția sa prețioasă și specială la viața culturală a orașului nostru și va face parte pentru totdeauna din istoria noastră”.

 Potrivit acesteia, magia nu se mai potrivește cu imaginea pe care intenționează să o promoveze cel mai mare oraș al Insulei de Sud și că noile programe „vor reflecta din ce în ce mai mult comunitățile noastre diverse și vor prezenta un oraș dinamic, vibrant, divers și modern”.

Un fost aviator călare pe mătură, plătit cu 10.000 de euro pe an

Ian Brackenbury Channell, născut în Marea Britanie, fost aviator al Royal Air Force și absolvent al Universității Leeds, cu diplomă dublă în psihologie și sociologie, a sosit la Christchurch în 1974.

Când a început să ia cuvântul în public, consiliul orașului a cerut arestarea lui, dar a devenit atât de popular încât zece ani mai târziu, când a amenințat că va pleca după ce o vrajă nu a avut efectul scontat la un meci de rugby, consiliul orașului i-au cerut să rămână, scrie LCI.

„O bandă de birocrați fără imaginație”

Ian Brackenbury nu și-a ascuns furia după decizia consiliului orașului. „Este doar o bandă de birocrați fără imaginație”, a declarat el pentru site-ul de știri Stuff. „Nu se gândesc la modalități de a promova Christchurch în străinătate. Nu folosesc notorietatea mea globală. Sunt dezamăgit”.

 

author avatar
Tudor Borcea
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger