AcasăȘTIRI EXTERNENoua ŢINTĂ a lui Putin după "eliberarea" Luganskului. Unde a trimis trupele

Noua ŢINTĂ a lui Putin după „eliberarea” Luganskului. Unde a trimis trupele

Va fi Vladimir Putin asasinat? Şeful forţelor armate britanice a vorbit despre această variantă

Vladimir Putin a felicitat trupele rusești pentru „eliberarea” regiunii Lugansk, în estul Ucrainei, în Donbas. Într-o întâlnire televizată cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, Putin a afirmat că trupele implicate în operațiune trebuie să se odihnească, dar restul unităților militare trebuie să continue lupta.

Putin a acordat, de asemenea, titlul de „Erou al Rusiei” pentru doi generali în urma cuceririi regiunii.

A ordonat ofensiva în estul Ucrainei

În continuare, Vladimir Putin a ordonat forţelor sale să continue ofensiva în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a declarat că trupele implicate în operaţiunea de capturare a regiunii Lugansk trebuie să se odihnească, pentru a-şi reface capacităţile de luptă, şi că alte unităţi militare trebuie să le înlocuiască pentru a continua lupta.

Serghei Surovikin şi Aleksandr Lapin sunt doi generalim însărcinaţi cu ofensiva la Lisiceansk. Putin a indicat că cei doi generali i-au ‘raportat direct lui despre mersul misiunilor lor şi propunerile cu privire la continuarea operaţiunilor ofensive’ în Ucraina.

Rusia spune că a cucerit Lugansk

Rusia a anunțat duminică că a preluat controlul integral asupra regiunii Lugansk, după ce a capturat orașul de importanță strategică Lisiceansk.

Moscova a declarat că „operațiunea militară specială” – așa cum numește invazia din Ucraina – este menită să „elibereze” estul Ucrainei de „naționaliștii ucraineni”. Regiunea estică a fost în centrul acțiunii sale militare după ce încercările inițiale de a prelua controlul asupra capitalei Kiev au eșuat.

author avatar
Andrei Ștefan
1.091 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger